Pefletit lähti, lumitykki jäi

17.12.2018 - 21:22 Satu Ojala
Kaupunginvaltuusto päätti äänestyksen jälkeen, että lumitykin pitoa varten perustettavalle kannatusyhdistykselle myönnetään 5000 euron avustus neljälle seuraavalle vuodelle.

Huittisten kaupunginvaltuusto nuiji nelituntisessa kokouksessaan kaupungin ensi vuoden budjetin läpi seitsemällä äänestyksellä, joista vain yksi johti muutokseen budjetissa. Mika Stenfors (kok) esitti, että kaupungin ensi vuoden budjettiin ja kolmelle seuraavalle vuodelle varataan kullekin 5000 euron avustus lumitykin ylläpitoon perustettavalle kannatusyhdistykselle. Yhdistystä puuhaavat Lauttakylän Luja ja Pyry, Huittisten Latu ja Polku sekä Vampulan Urheilijat. Stenforsin esitys voitti äänin 15-12.

Muissa äänestyksissä esitettiin kirjastovirkailijan toimen täyttämista ja määrärahan lisäämistä ensi vuoden talousarvioon ja suunnitelmavuosille 2020-2021. Määrärahaa esitti Aino Tammi (kok), mutta esitys kaatui äänin 6-21. Määrahatarve olisi ollut ensi vuodelle 15 000 euroa ja kahdelle seuraavalle vuodelle 35 000 euroa vuodessa, 

Niina Immonen (ps) esitti, että perusturvalautakunnan toiminnallisista tavoitteista poistetaan tehostetun palveluasumisen vähentäminen kolmella paikalla. Esitys kaatui äänin 4-23, sillä sitä kannatti ainoastaan perussuomalaisten ryhmä.

Tero Hosike (kesk) esitti, että Loiman ja Suttilan valmistuskeittiöt jatkaat toimintaansa toistaiseksi. Se kaatui äänin 10-17. Hosiken esitys olisi tuonut budjettiin 24 000 euron lisäystarpeen. 

Mika Stenfors esitti myös, että Lauttakylän kouluun varatut määrärahat siirretään kahdella vuodella eteenpäin ja suunnitelmavuodelle 2021 varataan 250 000 euroa. Se kaatui äänin 7-20. Koulun kokonaiskustannuksiksi on päätetty 12,7 miljoonaa euroa.

Tinja Tähtinen (kok) esitti, että Ainokotia ei saneerata vuoropäivähoidolle. vaan tilat tehdään noin 100 000 eurolla Kuninkaisten päiväkotiin. Esitys kaatui äänin 11-16. Ainokoti saneerataan vuoropäivähoidolle 1,2 miljoonalla eurolla.

Niina Immonen olisi halunnut siirtää myös Loimijoenpuiston ja Lautturinpuiston investoinnit kahdella vuodella eteenpäin. 390 000 euron määrärahoista olisi jäänyt vain 90 000 euroa suunnitelmavuodelle 2021.Esitys hävisi ääbin 11-16.

Paljon puhetta herättänyt säästö uimahallin saippuoista ja pefleteistä ei noussut esiin valtuustosta, joten niiden määrärahat poistettiin budjetista yksimielisesti.

KOMMENTIT
18. joulukuu 2018 - 10:04Nimimerkki: Helena
Ei kirjastovirkailijaa ei, mutta viemärien rakennukseen ja muuhun nakerrukseen satojatuhansia. Kaivetaan katu auki laitetaan putki ja suljetaan. Voi voi unohdettiin ainakin yksi putki pois kaivetaan auki pistetään putki ja suljetaan. Ja tätä jatketaan viikkotolkulla, ei tuu valmista. Joulurauhaa odottaen ja toivottaen.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.