Heinäseipään hakureissu koitui pilkkijän pelastukseksi

17.12.2018 - 14:17 Marja-Liisa Hakanen
–Ihmeellinen sattuma, että olin paikalla juuri silloin, kun apua tarvittiin, tuumii Matti Koivunen.

Huittislainen Matti Koivunen oli viime viikon tiistaina lähdössä hakemaan takkapuita mökiltään Kämmäkästä. Ystävä pyysi häntä tuomaan sieltä heinäseipään joulukoristeeksi. Koivunen muisti takkapuut, mutta unohti heinäseipään.
–Lauantaina teimme taas reissun Vammalaan ostoksille. Aikomus oli ajaa takaisin Kämmäkän kautta ja hakea se seiväs. Käytiin kahvilla ja yhtäkkiä huomasin, että jos heti lähdetään takaisin, ehdin vielä lapsenlapsen futsal-peliin Euraan. Taas jäi seiväs hakematta.
Unohduksilla saattoi olla tarkoituksensa, sillä kolmas heinäseipäänhakureissu sunnuntaina osoittautui todella tärkeäksi. Koivunen saapui mökille ennen puolta päivää ja kun hän nousi ulos autosta, hän kuuli avunhuutoja.
–Tiesin heti, että joku oli pudonnut jäihin. Soitin saman tien hätänumeroon ja annoin osoitteen. Minua neuvottiin menemään pilkkijän luo kertomaan, että apua on tulossa, mutta kiellettiin menemästä jäälle.

Pilkkijä sinnitteli naskaleitten varassa ja oli jo väsynyt.
–Hän sanoi, ettei jaksa kauan, kun märkä pilkkihaalari painaa niin paljon. Kerroin, että apua on pian tulossa.
Samaan aikaan Kämmäkän suunnalla oli liikkeellä pariskunta, jonka rouva sattui olemaan vpk-lainen. Hän sai kännykkäänsä viestin, että apua tarvitaan.
–He tulivat paikalle ja heidän autostaan löytyivät tarvittavat hihnat ja mieheltä rohkeutta viedä ne lähelle avantoa.
Hihnojen avulla saatiin mies avannosta ylös. Samanaikaisesti paikalle saapuivat Sastamalan pelastuslaitoksen paloauto , ambulanssi, Illon VPK:n paloauto ja pakettiauto sekä poliisi ja helikopteri.
– Mies pääsi heti hoitoon. Minä ajattelin, että jos ei olisi tarvittu heinäseivästä, en olisi mennyt Kämmäkkään. Rannalla ei näkynyt muita ihmisiä. Usein on ollut lastenlasten pelejä sunnuntaisin, mutta onneksi nyt ei ollut, koska silloin en olisi ollut mökkirannassa, Koivunen sanoo,

 

KOMMENTIT
18. joulukuu 2018 - 8:42Sirpa Rynkä
Näin Jumala toimii, täsmällisesti kuten aina. Meidän on vaan niin vaikeaa sitä uskoa ja luottaakin vielä siihen. Kiitos Jumalalle.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.