Mikko Oivanen Qatariin

17.09.2018 - 11:23 Mikko Perttunen
Kreikassa viime kauden päätteeksi kullan makuun päässyt Mikko Oivanen pelaa seuraavaksi Qatarissa.

Mikko Oivanen pelaa tulevan kauden Qatarissa. Viime kauden suomalaiseksi mieslentopalloilijaksi valitun huittislaisen lentopalloilijan uusi seura on Qatari Police Sports Union.
Qatar on maana Oivaselle ennestään tuttu muutaman vuoden takaisista seurajoukkueiden MM-kisoista.
−Ihan hyvällä fiiliksellä lähdetään matkaan. Qatar on yksi maailman rikkaimpia valtioita, joten puitteet ovat kunnossa, ja hommat toimivat. Kaikki joukkueet pelaavat siinä Dohan ympäristössä, joten kauden aikana ei juuri tarvitse matkustella, Oivanen kertoo.
Qatarin oma pelaajamateriaali ei ole maailman huippua, joten ulkomaalaisvahvistuksilla on pääsarjassa suuri rooli. Oivanen uskookin, että tulevalla kaudella saa tehdä paljon pisteitä. Viime kaudella sarjan kakkoseksi sijoittuneessa ja sitä edellisellä kaudella mestariksi kruunatulla Police Sports Unionilla on kuitenkin myös hyviä paikallisia pelaajia.
Seuralla on argentiinalainen valmentaja, minkä Oivanen kertoo olevan pelkästään hyvä asia. Paikallinen valmennusosaaminen on iso kysymysmerkki, mutta Argentiinassa lentopallo on kuitenkin iso laji.
Viime kauden Kreikan mestaruuteen Olympiakosin riveissä päättänyttä Oivasta on kosiskeltu Qatariin aiemminkin useaan otteeseen, mutta miehellä on ollut aina sopimus valmiiksi takataskussa.
−Nyt ei ollut tarjolla samalla tavalla kiinnostavia vaihtoehtoja, ja Qatarista osattiin tiedustella perääni jo alkukesästä, joten tuli sitten lähdettyä. On mukavaa päästä vähän uusiin maisemiin. Taas on vastassa ihan eri pelaajat, muun muassa Kiinassa ja Iranissa aiemmin pelannut Oivanen sanoo.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.