Uusi yhtiö Huittisiin

17.08.2016 - 08:51 Heikki Isotalo
Polarteknikin kehittämä paperikoneen oskillointisylinteri parantaa paperin tai kartongin laatua sekä pidentää koneen huoltoväliä.

PMC Polarteknikin Huittisten toiminta eriytyy omaksi osakeyhtiökseen. Huittisiin perustettava yhtiö tulee jatkossakin keskittymään paineilmakomponentteihin ja oviliiketoimintaan. Eriyttämisen taustalla on vuodenvaihteessa PMC Polarteknikin ostaneen ruotsalaisen sijoitusyhtiön Nordenstjernan toteuttamat laajemmat uudelleenjärjestelyt.

–Uusi omistaja näkee, että yritys pystyy paremmin kehittämään toimintojaan, kuin jos se olisi suuremman yhtiön alla tulosyksikkönä, uuden yrityksen toimitusjohtaja Tomi Ojala kertoo.

Huittisten yksikössä työskentelee tällä hetkellä noin 90 henkeä, joista suuri osuus on paikallisia. Vaikutus seudulle on merkittävä, sillä PMC Polarteknik työllistää myös muita huittislaisia yrityksiä alihankinnoilla.

Yrityksen valmistamia junanovia löytyy ympäri maailmaa. Eurooppalaisilla markkinoilla PMC Polarteknik on omalla alallaan toinen kahdesta suurimmasta.

Tuotteiden elinkaari saattaa olla vuosikymmenien mittainen. Siitä huolimatta uusia innovaatioita täytyy tehdä jatkuvasti markkinoilla menestyäkseen. Sellainen on esimerkiksi paperikoneen oskillointisylinteri. Se pitää koneen kaavinterän hitaassa edestakaisessa liikkeessä parantaen paperin laatua ja pidentäen laitteen huoltoväliä.

Itsenäinen yritys aloittaa toimintansa virallisesti 1. lokakuuta. Uuden yrityksen nimi ja logo julkistetaan avoimien ovien päivän yhteydessä 26.8. klo 13—16.
– Siinä on uutta ja vanhaa. Kysymys ei ole isosta muutoksesta, sillä on tärkeä säi-lyttää tunnettavuus markkinoilla, Ojala toteaa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.