Ikäihmisten perhekodeiksi etsitään asuntoja tai kiinteistöjä

17.07.2019 - 05:30 Satu Ojala
Rauno ja Leila Hovin kanssa vapaata kiinteistöä kävi päiväkävelyllä katsastamassa Anja Vasamaa.

Huittisista ja kuudesta muusta Satakunnan kunnasta etsitään vuokralle asuntoja tai kiinteistöjä, jotka voisivat toimia ikäihmisten perhekoteina. Seudullista ikäihmisten perhehoidon yhteistyötä tekevät Huittisten kanssa Eura, Eurajoki, Harjavalta, Kokemäki, Nakkila ja Rauma.

–Tällä alueella toimii 11 perhehoitokotia, mutta kiinnostus niin asukkaiden suunnalta kuin perhehoitotyötä tekevien kohdalla on kasvanut, sanoo seudullisen ikäihmisten perhehoidon koordinaattori Marja-Leena Kavasto Eurasta.

Perhehoitajia koulutetaan tehtäviin ja perhehoitajiksi voivat ryhtyä esimerkiksi avioparit, joilla on riittävästi tilaa kodissaan. Yhteistyöalueella on koulutettuja perhehoitajia, mutta toiminnan käynnistämisen esteenä on sopivien tilojen puute. Siksi heille etsitään sopivia kiinteistöjä kaikista kumppanikunnista.

–Huoneita kiinteistöissä pitää olla asiakkaille riittävästi ja sen lisäksi omat tilat perhehoitajien perheelle, sanoo Kavasto. (..)

Perhekoti Huhtaanhovin pihapiirissä Vampulan Huhtaalla on vapaana kiinteistö, jossa toiminnan käynnistäminen on Leila ja Rauno Hovin mukaan nopeastikin mahdollista.

–Olemme jo tarjonneet tätä kiinteistöä perhekodiksi. Kiinteistö oli käytössä, kun pyöritimme 17 vuotta ikäihmisten palvelukoti Huhtaanhovia. Kolme vuotta sitten muutimme palvelukonseptimme perhekodiksi, jolloin toiminta keskittyi päärakennukseen, kertovat Leila ja Rauno Hovi.

Huhtaanhovilta vapautuneessa sivurakennuksessa on tilaa 175 neliötä. Asukashuoneita on neljä ja kaikissa niissä on omat pesutilat. Lisäksi talossa on tupakeittiö, jossa on myös yhteiset oleskelutilat. Talossa on myös iso terassi.

–Tässä olisi helppo aloittaa perhekotitoiminta, kun olemme tässä naapureina.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.