Uuteen Lauttakylän kouluun 3-sarjainen alakoulu sekä Lautta 1- ja Lautta 2 -ryhmät

17.06.2019 - 20:49 Minna Karru
Huhkolan alueen asemakaavaluonnoksen koulukorttelialueelle on osoitettu enintään kaksikerroksiselle rakennukselle rakennusoikeutta maksimissaan 7000 kerrosneliötä.

Uuteen Lauttakylän kouluun sijoitetaan 3-sarjainen alakoulu sekä Lautta 1- ja Lautta 2 -ryhmien toiminnot. Väliaikaiskouluun sijoitetaan 5-osastoinen päiväkoti, jossa on kolme esiopetusryhmää, koululaisten iltapäivätoiminta sekä musiikkiopisto kokonaisuudessaan.
Huittisten kaupunginhallitus päätti asiasta tänään maanantaina.

Päätöstä perusteltiin sillä, että ratkaisu mahdollistaa kaikkien Lauttakylän alakoulun toimintojen sijoittamisen uuteen kouluun, ja sillä saavutetaan suurimmat toiminnalliset hyödyt ja opetuksen integraatio.
Lisäksi musiikkiopiston on mahdollista toimia yhtenäisissä tiloissa uuden alakoulun välittömässä läheisyydessä. Päätösperustelujen mukaan ratkaisu kokoaa myös varhaiskasvatuksen palveluja yhtenäisempiin tiloihin.

Keskustelun aikana Niina Immonen (ps) ehdotti, että alakoulu olisi 2- eikä 3-sarjainen. Ehdotus raukesi kannattamattomana.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.