LP-Vampula Challenge Cupiin

17.06.2019 - 09:44 Minna Karru
Mestaruusliigan maaliskuisessa puolivälieräpelissä LP-Vampula voitti kotikentällä Kuusamon Pölkyn 3-2, silloin joukkueen lisäksi myös fanit juhlivat. Kuva: Mauno Kotamäki

LP-Vampula Huittinen osallistuu eurooppalaiseen Challenge Cupiin kaudella 2019–2020. Paikkaa tarjottiin joukkueelle, kun LP Kangasala vetäytyi kansainvälisistä peleistä.

–LP-Vampulan hallitus käsitteli asian ja päätti mahdollisuuksien ja haasteiden puntaroinnin jälkeen tarttua harvinaiseen tilaisuuteen. Hyppy on kohti tuntematonta, sillä seuralle asia on ennen kokematon, mutta samalla se on uusi hieno mahdollisuus, Hanna Arve-Talvitie kertoo.

–Kansainväliset pelit ovat olleet seuran strategiassa jo alusta lähtien ja kausi kaudelta sitä kohti on myös pyritty kehittymään. Alunperin se ei vielä kuitenkaan ollut tulevan kauden toimintasuunnitelmassa, Arve-Talvitie myöntää.

–Ja nyt se on aikaisintaan ylipäätäänkin mahdollista, sillä aiempina kausina pelejä ei olisi voinut pelata Huittisissa. Uusi Tahto Areena kuitenkin mahdollistaa kansainvälisen tason pelien järjestä-misen kotikentällä.

Vampulan avausvastustaja ratkeaa 26.6. järjestettävässä arvonnassa.

Toinen Challenge Cupin suomalaisjoukkue on Pölkky Kuusamo.

Challenge Cup on Euroopan kolmostason sarja Mestarien liigan ja CEV-cupin jälkeen.

Kaikkiaan lentopallon Eurocupeissa pelaa alkavalla kaudella kuusi suomalaisjoukkuetta. LP-Vampula on joukon ainoa ensikertalainen.

Mestarien eurooppalaisliigassa pelaavat miehissä VaLePa ja LP Viesti naisissa.

CEV Cupiin osallistuvat naisten Mestaruusliigan hopeajoukkue Hämeenlinnan Lentopallokerho sekä miesten nelonen Savo Volley.

 

 

Päivitetty 18.6. seuran kommentein.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.