Keltintiellä viisi paikkaa päihdeongelmaisille nuorille

17.06.2019 - 05:24 Pipsa Vatanen
Varsinaisen luvan Villa Keikyän toiminnan aloittamiseen antaa Valvira, mutta sitä ennen aluehallintovirasto tekee tarkastuskäynnin yksikön tiloihin. –Tarkastus tehdään kesä–heinäkuun vaihteessa, Mika Pajuniemi (edessä) ja Mika Tuomola arvelevat.

–Remontti on nyt valmis. Elo–syyskuussa tänne muuttaa viisi 15–17-vuotiasta nuorta, Abnoyn toimitusjohtaja Mika Tuomola toteaa.

Villa Keikyäksi nimetty lastensuojelulaitos on pysäytyspaikka päihdeongelmaisille nuorille, jotka ovat käyttäneet päihteitä jo vuosia.
–Nuorimmat aloittavat 10–11 vuoden iässä, mutta onneksi he ovat enemmän poikkeus kuin sääntö.

Villa Keikyässä nuoret asuvat yleensä 1–3 kuukautta. Sen aikana arvioidaan, mikä on lapsen kannalta paras jatkosuunnitelma.

–Kartoitetaan päihdeongelman syvyyttä ja sitä, minkälaisesta avusta nuori hyötyisi tämän pysäytyksen jälkeen, kehityspäällikkö Mika Pajuniemi kertoo.
–Yhteydenpitoa rajoitetaan, yritetään katkaista välejä käyttävään kaveriporukkaan ja rikolliseen puoleen. Vanhempiin saa ja pitääkin pitää yhteyttä sekä päihteettömiin ystäviin, Tuomola jatkaa.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.