Ruuhka-Inkeri vihaa toisinaan somea

17.05.2019 - 05:47 Pipsa Vatanen
Aino Kulmala eli Ruuhka-Inkeri käy päivätöissä kumi- ja muovitehtaalla Keikyässä. Videoblogien tekemiseen on hänen mielessään paljon aiheita, mutta videoiden tekemistä rajoittaa ajan puute.

Se oli ihan tavallinen sunnuntaipäivä, kun sastamalalainen Aino Kulmala lähti perheensä kanssa Ideaparkiin shoppailemaan. Siellä hän kuvasi YouTube-kanavalleen omalla kännykällä videon, jolla lapset saivat ostaa ihan mitä halusivat. Sen jälkeen räjähti.

–Video lähti leviämään viraalina, ennen sitä kanavallani oli vain 500 tilaajaa. Nyt kyseinen video on kerännyt noin 1 300 000 näyttökertaa, Kulmala alias Ruuhka-Inkeri kertaa.

Suositusta videosta on kulunut vuosi. Nyt Ruuhka-Inkerillä on seuraajia eli kanavan tilaajia jo 14 000.
–Näin se monilla menee. Jostain videosta tulee ilmiö ja se leviää – syystä tai toisesta – laajalle. Sitä jaetaan, tulee näyttökertoja, se nousee YouTuben listalla esille ja tulee sitä kautta suositelluksi videoksi. (..)

Kulmalan YouTube-kanava sai alkunsa kaksi vuotta sitten. Silloin Ruuhka-Inkeri aloitti vloggaamisen eli videobloggaamisen. Ajatuksena oli tehdä itselle videopäiväkirja, jonkinlainen sähköinen, julkinen muisto. (..)

Vloggaajana Kulmala ei pelkää tarttua kipeämpiin aiheisiin. Hän on tehnyt videon esimerkiksi masennuksesta ja kiusaamisesta. (..)

Ruuhka-Inkeri on monen alakouluikäisen, YouTubessa aikaa viettävän esikuva. Rehellisyyttään ja kameralle kiroiluaan Kulmala ei pyytele anteeksi.

–Mielestäni on myös vanhempien vastuulla, mitä he antavat pienten lastensa katsoa YouTubesta. En voi muuttua joksikin toiseksi, mitä en ole.

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.