Niin korpi vastaa

17.02.2017 - 10:00 Mikko Perttunen
Metsien miehiä, Jyrki Salo (vas.) ja Asko Laaksi. Taimikoiden hoito on äärimmäisen tärkeää metsäalueen tulevan kunnon kannalta. Tarkastuksissa tärkeä työväline on koealakeppi, jolla lasketaan puuston määrää kuviolla.

Organisaatiomuutosten ravisuttaman Metsäkeskuksen Euran ja Sastamalan toimistot yhdistyivät Huittisiin. Risto Rytin kadulle avattu metsäkeskuksen toimisto on saanut teipit ikkunoihin. Ensimmäiset asiakkaatkin ovat jo löytäneet paikalle.
–Aika vähän asiakaskohtaamisia enää tapahtuu kasvokkain, mutta sitä on kiitelty, ettei kaikki ole pelkästään netissä, metsäneuvoja Jyrki Salo kertoo.
Vaikka metsänomistajien ja metsäalan toimijoiden neuvonta on tärkeä osa työtä, kuluu Metsäkeskuksen työntekijöiden aika pääasiassa metsävaratiedon käsittelyyn ja sen valvomiseen, että kaikki tapahtuu lainsäädännön mukaisesti. Metsäkeskuk-sesta on mahdollista hakea tukea erilaisiin metsänhoitohankkeisiin, ja hakemuksia tuli yksistään Huittisten tiimille viime vuonna noin 3000. Jatkuvat lakimuutokset aiheuttavatkin harmaita hiuksia.
Vuonna 2012 alueelliset metsäkeskukset yhdistettiin Suomen Metsäkeskukseksi, joka vuonna 2015 jaettiin viideksi palvelualueeksi, jotka edelleen pienemmiksi tiimialueiksi. Huittisissa majaansa pitävän kuusihenkisen tiimin toiminta-alueeseen kuuluvat Rauma, Eura, Säkylä, Kokemäki, Sastamala, Huittinen, Punkalaidun ja Urjala.

Lue koko juttu 15.2. Lauttakylä-lehdestä. Voit tilata lehden tästä.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.