Tutkittua tietoa ja vertaistukea

16.11.2018 - 05:23 Minna Karru
Kuntoutusohjaaja Satu Puotiniemi (vas.) on innostunut Varpu Tyyskä-Korhosen vetämästä Hetki-projektista. –Välineitä lapsen ja vanhemman myönteisen vuorovaikutuksen lisäämiseen ja vanhempien voimavarojen kasvattamiseen ei koskaan ole liikaa.

–Tosi nöyränä on oltava tämän työn edessä. Pitää muistaa, että perhe on asiantuntija omassa asiassaan. Me ammattilaiset olemme ennemmin välillisiä vaikuttajia, sanoi projektipäällikkö Varpu Tyyskä-Korhonen. Hän puhui Huittisissa ryhmämallista, jolla haetaan helpotusta ja tukea kehitysvammaisen lapsen käyttäytymishaasteisiin.

Rinnekoti on kehittämässä mallia yhteistyössä Helsingin Yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan kanssa. Hetki-hankkeen projektisuunnittelija on Jael Virtanen. (..)

Hetki-oppaan ja -koulutuspaketin on tarkoitus olla valmis ensi keväänä.

–Silloin meilläkin on mahdollista ottaa niitä oppeja käyttöön esimerkiksi kehitysvammaisten lasten vanhempien ryhmässä, Huittisten kaupungin kuntoutusohjaaja Satu Puotiniemi sanoi.

Kokoontumiset alkavat Tyyskä-Korhosen mukaan teemalla kehitysvammaisen lapsen haastava käyttäytyminen. Sen jälkeen ovat vuorossa tunnetaidot ja vanhemman tukahdetut tunteet, lapsen ja vanhemman vuorovaikutussuhde sekä rajojen asettaminen ja oppimisen edellytykset.

Viidennellä kerralla teemana on vanhemman jaksaminen. Sen jälkeen vuorossa ovat itsemyötätunto ja hyvinvointi. Kahdeksannen eli viimeisen kerran teeman vanhemmat saavat päättää itse.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.