Lauhan lähiruokafestivaalille Vuoden kyläteko -tunnustus

16.11.2018 - 09:56 Marja-Liisa Hakanen
Kuvassa SataKylien kyläasiamies Hanna Ruohola (vas) ja puheenjohtaja Paavo Törmälä (oik.) sekä Lauhan Maamiesseuran puheenjohtaja Atri Savolainen (kesk.) idean “äiti” Annika Eklöf ja talkoolainen Erkki Nurmi. Kuva: Reijo Siltala

Elokuussa ensimmäistä kertaa Huittisissa järjestetty Lauhan lähiruokafestivaali on saanut SaKylien Vuoden kyläteko -tunnustuksen. Tapahtuman järjesti Lauhan Maamiesseura ja se houkutteli Lauhan kylään noin 5 000 lähiruuasta kiinnostunutta kävijää.
SataKylien hallitus toteaa perusteluissaan, että Lauhan maamiesseura on osoittanut suurta rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta alkaessaan järjestää täysin uudenlaista, modernia ja raikasta tapahtumaa. Tapahtumalla on erinomaisesti nostettu maaseudun, kylätoiminnan sekä lähiruuan tunnettuutta ja arvostusta. Lisäksi pienellä kylällä järjestetty tapahtuma on yhdistänyt kyläläisiä ja monia mukana olleita Huittisten yhdistyksiä.
–Tieto palkinnosta tuli aivan yllätyksenä ja olemme siitä todella iloisia. Maamiesseuran väki on sen kyllä ansainnut. He tekivät todella paljon töitä tapahtuman eteen. Palkintosumma 500 euroa käytetäänkin kokonaisuudessaan talkoolaisten hyväksi, toteaa lähiruokafestivaalin tuottaja Annika Eklöf tyytyväisenä.

 

KOMMENTIT
16. marraskuu 2018 - 13:27Nimimerkki: Beach
Tämä tapahtuma oli toki hieno, mutta täysin kopioitu edellisvuoden Huhtamon Honkapirtin filmijuhlista.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.