Kaikki hyvä lähtee kaaoksesta

16.10.2018 - 05:13 Satu Ojala
–Lapset ovat hedelmällinen maaperä, joka innostuu helposti uusista ja mielenkiintoisista asioista, sanoo Mauno Järvelä, joka soitti hetken yhdessä Pihla Kylä-Liuhalan kanssa.

Ei. Näppärimenetelmä ei ole sitä, että kielisoittimia soitetaan näppäilemällä. Se on ihan jotain muuta.

–Näppärit syntyi yhden kylän tarpeesta. Palasin Helsingistä 1970-luvun lopulla takaisin kotikylääni Kaustiselle ja lapsilla oli valtava kiinnostus soittamiseen, sanoo näppärimenetelmän kehittäjä, Taideyliopiston kunniatohtori, viulupelimanni Mauno Järvelä.

-Musiikkiopisto ei kyennyt tarjoamaan tarpeeksi opetusta, joten lapsista perustettiin ryhmä kansalaisopistoon. Ketään ei karsittu. Tästä lähti kehittymään toimintatapa, joka tarjoaa kaikille sitä haluaville mahdollisuuden harrastaa musiikkia, 

Järvelä kävi opettajatiiminsä kanssa viikonloppuna Huittisissa vetämässä Näppärileirin, joka alkoi perjantaina ja päättyi sunnuntaina komeasti 150 soittajan konserttiin.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.