Myös Einolasta EU-ruokakasseja

16.05.2019 - 05:20 Satu Ojala
–Ruokakassi sisältää jauhoja, makaroneja, lihasäilykkeitä, hapankorppuja, mysliä ja hernekeittoa, kertovat Marjo Virtanen (vas.), Timo Hälli ja Päivi Keinonen.

Huittisissa on jaettu EU-ruokakasseja puolitoista vuotta. Jaosta on vastannut seurakunta, mutta toteuttajana on ollut kaupunki. Ruokakasseja on jaettu kerran kuukaudessa. Tästä torstaista lähtien avun määrä tuplaantuu, kun myös Suomen Punaisen Ristin Huittisten osasto lähtee jakoon mukaan.

–Seurakunnan kassien jako jatkuu kuten ennenkin, joka kuukauden ensimmäinen torstai sosiaali- ja päihdepalvelupiste Passelissa. SPR:n jako tapahtuu meidän omissa tiloissamme joka kuukauden kolmas torstai Ystävänpirtti Einolassa, kertoo osaston puheenjohtaja Timo Hälli. (..)

Ruokakassien jaossa ei kysellä hakijan tai hakijan perheen tilanteesta mitään.

–Ruokakassit on tarkoitettu vähävaraisille, emmekä me kysele hakijan taustoja tai tuloja. Jokainen hakija tietää itse tilanteensa, ja jos hän tulee kassia hakemaan, hän on nähnyt avun tarpeelliseksi.

EU-ruokakasseja jaetaan joka kuukauden ensimmäinen torstai klo 13–15 sosiaali- ja päihdepalvelupiste Passelissa, Lauttakylänkatu 4 sekä joka kuukauden kolmas torstai klo 13–15 Ystävänpirtti Einolassa Karpintie 8.

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.