Pikavuoroihin Huittisista suunnitellaan vähennyksiä

16.03.2017 - 13:51 Antti Salminen

Muun muassa Tampereen suuntaan tunnin vuoroväli vain kouluvuoden aikaan.

Kesäkuusta alkaen Huittisista kulkee pikavuoroja kaikkiin suuntiin todennäköisesti nykyistä jonkin verran vähemmän. Satakunnan Liikenne on jättänyt joukkoliikenneviranomaiselle eli ely-keskuksille hakemuksia, joilla se haluaa muuttaa nykyisiä liikennöintisopimuksiaan 5.6. alkaen.
Porin ja Helsingin välillä aiotaan vähentää kannattavuussyistä kolme edestakaista vuoroa ja muuttaa joidenkin vuorojen ajopäiviä. Nykyään kakkostiellä edestakaisia vuoroja on 16.
Huittisista kello 6.40 Poriin lähtevää arkivuoroa kaavaillaan ajettavaksi jatkossa vain kouluvuoden aikana, eli ei kesällä.
Huittisten, Vammalan ja Tampereen välillä pääosin tunnin vuoroväli säilyisi jatkossa vain arkipäivinä kouluvuoden aikana. Koulujen kesäloman aikana ja viikonloppuisin vuorotarjonta olisi nykyistä vähäisempää.
Kesäarkipäivien vuorovähennykset keskittyvät keskipäivään ja iltaan eli työssäkäyntimahdollisuudet Huittisista Vammalaan, Nokialle tai Tampereelle sekä myös toisin päin säilyvät kesälläkin. Esimerkiksi Huittisista Tampereelle lähtisi busseja kesäarkenakin kello 5, 6, 7 ja 8, samoin kuin nykyään.
Huittisista kohti Turkua ja Raumaa kulkevat vuorot vähenisivät myös hieman. Tarkemmat vuoromuutokset ja henkilöstövaikutukset ovat tiedossa viimeistään toukokuussa.
Myös Onnibus.comin vuorotarjonta Pori–Helsinki-tiellä on hieman vähenemään päin. Yhtiö on jättänyt Uudenmaan ely-keskukselle hakemuksen, jolla se hakee tulevaksi kesäkaudeksi neljää päivittäistä vuoroparia kakkostielle. Viides vuoropari ajettaisiin parina päivänä viikossa. Kahtena aiempana kesänä yhtiö on ajanut päivittäin viittä vuoroparia kakkostiellä.
Nykyisellä talviaikataulukaudella Onnibus ajaa kakkostiellä päivittäin kolmea vuoroparia sekä vain muutamana päivänä viikossa yhtä edestakaista aamuvuoroa ja yhtä edestakaista iltavuoroa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.