Tekla esittää uuden liikuntahallin rakentamista

16.03.2016 - 10:49 Matti Laine
Uusi liikuntahalli tulisi taustalla näkyvän Huhkolinnan ja uimahallin väliselle alueelle. Huhkolinna (pikkukuva) purettaisiin.

Huittisten tekninen lautakunta esittää yksimielisesti uuden liikuntahallin rakentamista uimahallin ja Huhkolinnan väliselle alueelle. Nykyinen Huhkolinna purettaisiin. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa 29. maaliskuuta ja valtuusto 4. huhtikuuta tekee lopullisen päätöksen.

Uudesta liikuntahallista tulisi kooltaan noin 3000 neliön suuruinen. Katsomon paikkamääräksi tulisi noin 600. Investoinnin tavoitehinta on 5,2 miljoonaa euroa. Peliareenan korkeus on kahdeksan metriä nykyisen kuuden sijasta. Rakennushanke on suunniteltu toteutettavaksi vuosina 2017-2018.

Vaihtoehtona ollut Huhkolinnan peruskorjaus ei saanut lautakunnassa kannatusta. Korjauskustannukset oli arvioitu 84 prosentiksi uuden rakentamisesta. Lisäksi se olisi aiheuttanut pitkän katkon tapahtumatoiminnalle. Uuden hallin käyttöikä on myös arvioitu pidemmäksi kuin peruskorjatun vanhan.

KOMMENTIT
16. maaliskuu 2016 - 23:34Katsoja
Kyllä vaikuttaa hyvältä mutta .... vain 600 katsojaa! Saisi olla isompi, sanotaan vaikka 1000 katsojaa. Ja seuraavaksi sitten uusi jäähalli!
17. maaliskuu 2016 - 9:30Eiköhän 600 pai...
Mikä tilaisuus täällä olisi sellainen, että tarvitaan yli 600 kiinteää istumapaikkaa? Joku tolkku pitää olla haaveissakin. Kaupungin taloustilanne on niin onneton, ettei tällaista voi missään tapauksessa toteuttaa. Jos hallissa järjestetään esim. konsertti, johon tulijoita olisi enemmän kuin 600, niin silloinhan salin lattialle voidaan tuoda lisätuoleja niin paljon kuin tarve vaatii. Näin toimitaan muuallakin.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.