Kuninkaisiin vai kokonaan uusi koulu?

16.02.2017 - 08:47 Satu Ojala
Niina Sivusella oli vanhempainillassa mukana perheen nuorimmat lapset, nelivuotias Amanda ja yksivuotias Alice. Lauttakylän koulua käy tällä hetkellä viidesluokkalainen Cecilia. Perheen vanhin lapsi Chris on jo yläkoulussa.

Hanke Lauttakylän koulun tiloista on nytkähtänyt askeleen eteenpäin. Kaupunginvaltuusto linjasi budjettikokouksessaan virkamiehille raamit, joiden puitteissa asiaa viedään eteenpäin.

–Tämän vuoden aikana valmistellaan esitys siitä, rakennetaanko Lauttakylän koululle uudet tilat ja jos niin mihin. Toisena vaihtoehtona on siirtää opetus Kuninkaisten koulutus- ja kulttuurikeskukseen, kertoi kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa Lauttakylän koulun vanhempainillassa. Paikalla oli reilut 20 henkeä.

–Kuninkaisten vaihtoehdon toteutuminen edellyttää, että tiloissa nyt toimiville ammattikorkeakoululle ja ammatti- ja yrittäjäopistolle löydetään muut tilat. Sastamalan koulutuskuntayhtymä olisi kiinnostunut siitä, että heille rakennettaisiin uudet tilat. Siksi Saskyn puolesta on oltu yhteydessä ME-säätiöön, josko se lähtisi rahoittajana mukaan tähän hankkeeseen.

Huittisten kaupunginhallitus on tästä vaihtoehdosta kiinnostunut, sillä näin Sasky sitoutuisi pysymään Huittisissa. Sasky on esittänyt, että Huittinen lisäisi Saskyssa omistusosuuttaan. Tämän vaihtoehdon valmisteluun kaupunginhallitus on jo antanut epävirallisen luvan.

–Tämä lisäisi myös Huittisten vetovoimaa toisen asteen koulutuskaupunkina.

Kuninkaisissa on myös omat ongelmansa Lauttakylän koulun sijoittumista ajatellen.

–Sijainti ei ole optimaalinen ja vanhan saneerauksessa on omat ongelmansa. Tämä on kokonaisuutena valtava hanke kaupungille, ja siksi se on valmisteltava hyvin. Asia tuodaan uusille valtuutetuille päätettäväksi syksyllä, jolloin heillä on valittavana kaksi vaihtoehtoa, sanoi Peltomaa.

Virkamiehet eivät ota kantaa suuntaan tai toiseen näiden vaihtoehtojen välillä. He tekevät valmistelun niin kuin valtuusto on heiltä edellyttänyt.

Lauttakylän koulun oppilaiden vanhemmat kyselivät, miksi pohtia tätä asiaa toisen asteen koulutuksen näkökulma edellä, kun ratkaisun ytimessä on saada alakoulun oppilaille asianmukaiset tilat.

 

 

 

Lue juttu loppuun 15.2. Lauttakylä-lehdestä
tai
digi.lauttakyla.fi

Tilaa Lauttakylä-lehti täältä.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.