Trip to Finland -liikeidealla voittoon

16.02.2016 - 12:56 Sari Mäkelä
Lauttakylän lukiolaiset Roosa-Maria Valo (vas.) ja Katariina Tuomisto yllättyivät Yrittäjyysenergiaa-kilpailun voitosta. Kaksikko suunnitteli Suomeen tuleville aasialaisturisteille suunnatun mobiilisovelluksen.

Huittislaisen Roosa-Maria Valon ja Katariina Tuomiston Trip to Finland -mobiilisovellus palkittiin parhaana liikeideana Yrittäjyysenergiaa-kisan Huittisten sarjassa. Idealla tavoitellaan ja palvellaan turisteja, etenkin Itä-Aasian matkailijoita. Sovelluksen avulla turisti löytää nopeasti omalla kielellään tekemistä Suomesta. Sen avulla voi muun muassa katsella junien aikatauluja ja varata hotellihuoneen.

–On tärkeää kannustaa nuoria yrittäjyyden pariin, koska yrittäjyys tulee mitä todennäköisimmin olemaan osa heidän arkeaan. Työ pirstaloituu, ja yhä useampi tarvitsee yrittäjän taitoja tulevaisuudessa, sanoo Mikko Lehtonen Samkin Huittisten toimisteestä. Kilpailun Samkin kanssa järjesti Pyhäjärviseudun aikuisopisto.

Palkitsemistilaisuudessa kiinteistöalalla toimiva Jethro Rostedt antoi nuorille ohjeita yrittäjänä toimimiseen. 

Lue lisää keskiviikon Lauttakylä-lehdestä.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.