Huittisten ympäristönsuojelu siirtyi säkyläläisten käsiin

16.01.2019 - 05:07 Pipsa Vatanen
Ympäristöpäällikkö Jukka Reko on tehnyt ympäristöasioiden parissa töitä jo yli 20 vuotta. –Positiivinen suhtautuminen ympäristöasioihin on lisääntynyt selvästi. Ympäristöasiat ovat luontainen osa monen yrityksen toimintaa nykyisin eikä niitä koeta enää er

Vuoden alusta lähtien Etelä-Satakunnan ympäristötoimisto on hoitanut huittislaisten ympäristönsuojelua ja rakennusvalvontaa. Jo aiemmin ympäristötoimisto vastasi Euran ja Säkylän kuntien ympäristöhallinnon tehtävistä sekä Euran, Huittisten, Kokemäen ja Säkylän ympäristöterveydenhuollosta, joka käsittää eläinlääkintähuollon ja terveysvalvonnan.

–Asiakkaat ovat pääosin yrityksiä ja yksityishenkilöitä, joten ei tässä juuri kuntarajoja mietitä, ympäristöpäällikkö Jukka Reko painottaa. Rekon mukaan yleinen trendi on, että rakennusvalvonta ja ympäristönsuojelu yhdistetään. Tätä tehdään kuntaliiton ja valtion suosituksesta, mutta myös viranhaltijoiden erikoistumismahdollisuuden ja sijaisjärjestelyjen helpottumisen takia.

Yleisin tapa on valita yksi kunta vastuukunnaksi. Etelä-Satakunnan alueella se on Säkylä. Lisäksi on yksi toimielin, Etelä-Satakunnan ympäristölautakunta, johon jokainen kunta valitsee edustajansa. Lautakunta vastaa päätöksenteosta.

–Henkilöstö puolestaan on yhdessä yksikössä, mutta heidät on sijoiteltu moniin eri paikkoihin.

Ympäristöinsinööri Matti Forsman jäi viime vuoden lopulla eläkkeelle ja ympäristönsuojelussa Huittisissa toimivat nyt Rekon lisäksi ympäristötarkastajat Johanna Thessler, Ulrika Nordblom ja Sari Koivusaari.

Vt. rakennustarkastaja Toivo Mäki ja hallintopalvelusihteeri Merja Turto siirtyivät vuoden alussa Säkylän kunnan työntekijöiksi, mutta he hoitavat pääosassa Huittisten asioita.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.