Vesitorni desinfioidaan toistamiseen

15.12.2015 - 16:33 Matti Laine

Huittisten uuden vesitornin käyttöönotto saattaa viivästyä hiukan. Syynä viivästykseen on se, että koetäytön näytteissä heterotrofisten bakteerien määrä oli koholla. Sen vuoksi torni nyt tyhjennetään ja täytetään uudelleen.

Alunperin arvioitiin, että vesi kulkisi uuden tornin kautta jo jouluna. –Se on vieläkin mahdollista, mutta käyttöönotto saattaa myös siirtyä jonkin verran. Torni desinfioidaan varmuuden vuoksi uudestaan, kertoo kaupungin yhdyskuntatekniikan päällikkö Mikko Eskola.

–Kuluttajille tällä ei ole mitään vaikutusta. Tyhjennyksen vuoksi Kivirannan pelloille johtavissa ojissa voi olla normaalia enemmän vettä, Eskola toteaa.
Heterotrofisille bakteereille ei ole määrätty raja-arvoa, ainoastaan suositus. Eskolan mukaan suositukset ylittyivät kuitenkin niin paljon, että päädyttiin tornin toiseen desinfioitiin.
–Ehkä vesi seisoi tornissa liian kauan ennen ensimmäistä näytteenottoa ja bakteerikanta pääsi kasvamaan, arvelee Eskola.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.