”Johtajapalkalla voisi palkata kolme reaalityötä tekevää”

15.11.2019 - 05:19 Mikko Perttunen
Kysymys: Mitkä seuraavista yksityiskohtaisemmista sopeutuskohteista olisivat kannattettavia. Lähde: Lauttakylä-lehden kysely

Kaupungin noin 25 miljoonan euron palkkakulut olisivat Lauttakylä- lehden lukijoilleen ja seuraajilleen tekemän kyselyn perusteella ensimmäinen kohde, josta voisi säästää. Erityisesti vastaajien kynsiin vaikuttaisi kuitenkin joutuvan nimenomaan hallintopuoli.

”Turhat pikkupomot pois, säästyvät palkkakulut.” -Nainen 26–35 vuotta.

”Johtajapalkalla voisi palkata kolme reaalityötä tekevää.” -Mies 36–50 vuotta.

”Kaupunki palkannut lisää pomoja. Olisi voinut laittaa nekin rahat johonkin järkevämpään!” -Nainen 51–65 vuotta.

Myös yli puolet kunnan palkkalistoilla olevista vastaajista näkee hallinnon ja organisaation keventämisen toteutettavissa olevaksi sopeutustavaksi.

Omaisuuden myynnillä ja kunnallisveron nostolla voisi myös paikata kestävyysvajetta, joskin edellisestä osattiin muistuttaa sen toimivan vain kerran. Kiinteistöveron nosto ja palvelutason lasku eivät sen sijaan saa yhtä paljon kannatusta.

Jonkinlaiset sopeuttavat toimet nähtiin kuitenkin välttämättömiksi, sillä vain noin viisi prosenttia vastaajista koki, ettei mikään kyselyssä annetuista vaihtoehdoista olisi toteutettavissa.

Lauttakylä-lehden tekemän kyselyn vaihtoehdot muodostettiin Huittisten kaupungin tekemän kaupungin talouden sopettauttamis -kuntalaiskyselyn avointen vastausten pohjalta. (..)

Tiukimmin vastaajat haluaisivat pitää kiinni terveyskeskuspalveluista ja siitä, että ryhmäkoot ovat riittävän pieniä. Päiväkotien yhdistäminen, kaupungin työntekijöiden koulutuksen vähentäminen ja kirjaston aikataulujen supistaminen eivät nekään saa vihreää valoa. Toisaalta kirjasto voi tulevaisuudessa olla toisenlainen:

”Miten olisi omatoimikirjasto ja laajemmat aukioloajat sitä kautta?” -Nainen 25–35 vuotta.

Vampulan kirjaston ja terveysaseman lopettaminen saa lähes täystyrmäyksen. Pienten koulujen yhdistämistä kannattaa myös vain 17 prosenttia vastaajista, ja avoimista vastauksista on nähtävissä, että kouluasia hiertää edelleen.

 

 

 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden numerosta 46 (13.11.2019).
Lehdessä on myös valtuutettujen ja valtuustoryhmien edustajien kommentteja.

Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.