Antti Rintakoskesta Vuoden LaLu

15.11.2019 - 21:21 Marja-Liisa Hakanen
-Onhan tämä suuri kunnia, tuumi Antti Rintakoski Vuoden LaLu -tittelistä.

Lauttakylän lukiossa on tänään juhlittu monin tavoin 110-vuotiasta opinahjoa. Iltajuhlassa muun muassa julkistettiin Vuoden LaLu ja tittelin sai tällä kertaa Antti Rintakoski. LaLuksi valitaan vuosittain entinen Lauttakylän lukiolainen, joka on menestynyt valitsemallaan elämänuralla.

-Meillä on juhlavuoden teemana liikunta ja siksi toivoin, että Vuoden LaLu -ehdokkaat liittyisivät jollakin tavalla liikuntaan ja urheiluun. Halusimme huomioida myös hyvää sivistystä ja muuta menestystä elämässä ja Antti Rintakoskessa kaikki nämä asiat yhdistyvät, Lauttakylän lukion rehtori Timo Mäkinen totesi.

Antti Rintakoski muistetaan Huittisissa lahjakkaana urheilijana, joka menestyi pituushypyssä ja kolmiloikassa kansallisella tasolla. Urheilun hän kuitenkin jätti jo 23-vuotiaana, mutta liikkuu edelleen muun muassa lenkkeillen, kuntosalilla ja futsalia pelaten.

Ammatiltaan Rintakoski on asianajaja ja työskentelee rahoitusjuridiikan parissa.
-Jos lukiossa olisi aikanaan kysytty, mitä haluan tehdä isona, en olisi ainakaan tätä sanonut, sillä en tiennyt, että tällaista ammattia on olemassakaan, Rintakoski kertoi.
Hän sanoi ajatelleensa lukioaikana, että Turkuun hän ei lähde opiskelemaan ja Helsinkiin on liian vaikea päästä, joten hän valitsi Tampereen yliopiston ja kauppatieteet.
-Jossain vaiheessa aloin kuitenkin miettiä, että lakimiehen työ voisi olla kiinnostavaa ja niin hain lukemaan lakia Helsinkiin ja pääsinkin sinne. Voisinkin sanoa nykyisille lukiolaisille, että Lauttakylän lukiosta pääsee minne vaan, kunhan on valmis tekemään töitä.

Vuoden LaLun tittelistä Rintakoski on hyvin otettu.
-Pidän sitä suurena kunniana ja tulen hehkuttamaan sitä kaikille, jotka jaksavat kuunnella. Ihmiselle on tärkeää, että tulee jostakin. Minä tulen Huittisista ja tunnen siitä tervettä kotiseutuylpeyttä, sanoo Rintakoski, joka nykyään asuu puolisonsa kanssa Helsingissä.

KOMMENTIT
16. marraskuu 2019 - 21:28Nimimerkki: Eppu
Entisenä lauttakyläläisenä täytyy kysyä että kenenkäs lapsia tämä Ilahduttava nuorimies onkaan.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.