Pestäkö vai eikö pestä?

15.10.2018 - 05:25 Minna Karru
Ennen jätetilaisuutta Loimi-Hämeen Jätehuollon aluepäällikkö Sanna Matintalo kurkkasi Ran-tahovin jätepisteeseen, eikä löytänyt moitittavaa. –Siisti, avara ja valoisa tila, jossa on mahdollisuus lajitella monenlaista jätettä.

Vain yhteen kysymykseen ei Loimi-Hämeen Jätehuollon aluepäällikkö Sanna Matintalo osannut antaa varmaa vastausta Asunto Oy Huittisten Rantahovin järjest-mässä jätetilaisuudessa.
Mutta ei ihme. Suomessa ei vielä ole ehtinyt muodostua yhtä käytäntöä siihen, kannattaako muovikierrätykseen laittaa niitäkin muovipakkauksia, jotka edellyttävät pesua.

–Itse henkilökohtaisesti kierrätän vain ne muovipakkaukset, jotka ovat riittävän puhtaita pesemättä. Ajattelen ympäristönäkökohtia kokonaisuudessaan, enkä halua turhaa kuluttaa vettä.
–Mutta tähän kysymykseen ei ole yhtä oikeaa vastausta, hän korosti.

Muovien kohdalla on olennaisempaa Matintalon mukaan muistaa, että kierrätettävää materiaalia ovat vain muovipakkaukset. Eivät esimerkiksi muoviesineet.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.