Miten jätevesijärjestelmän kunnostukseen voi hakea lisäaikaa?

15.08.2019 - 05:27 Pipsa Vatanen
Jäteveden käsittelyjärjestelmiä on monenlaisia. Jos kiinteistöllä on esimerkiksi kantovesi käytössä keittiössä ja saunassa, riittää yksinkertaisimmillaan jätevesien maaperään imeyttäminen tai harmaavesisuodatin.

Lokakuun loppuun mennessä jätevesijärjestelmien tulee olla kunnossa hajaasutusalueen mökeissä ja omakotitaloissa, jotka sijaitsevat pohjavesialueella tai enintään 100 metrin päässä rannasta. Kansankielellä puhutaan jätevesilaista, vaikka jätevesien käsittelystä säädetään ympäristönsuojelulaissa.

Etelä-Satakunnan ympäristötoimisto neuvoo Huittisten, Euran, Säkylän ja Oripään kiinteistönomistajia jätevesiasioissa.

Mitä asioita yleensä kysellään, ympäristötarkastaja Ulrika Nordblom?

–Kysymyksiä on tullut laidasta laitaan. Koskeeko tämä laki omaa kiinteistöä, millainen jätevesijärjestelmä voisi olla järkevä, miten lomaketta täytetään, miten voi hakea lisäaikaa?

No miten voi hakea lisäaikaa?

–Lisäajan hakemista varten täytetään erillinen hakemus ja se pitää jättää lokakuun loppuun mennessä. Lisäaikaa voidaan myöntää erilaisista syistä korkeintaan viideksi vuodeksi kerrallaan. Näitä ovat esimerkiksi taloudelliset ja sosiaaliset syyt tai kiinteistön myynti, jolloin talo on tyhjillään eikä jätevesiä synny

–Huittisissa lisäaikahakemuksia on tähän mennessä jätetty noin parikymmentä.

 

 

Lue Tahtoo tietää -juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.