Ihan hullua ajaa suoraan, kun voi kiertää

15.06.2018 - 05:34 Minna Karru
-Kortteerihanke tuottaa luovan alan toimijoille ja kivijalkayrittäjille työkaluja osallistavaan kaupunkikehittämiseen, toteavat projektipäällikkö Tomi Kuusimäki, projektitutkija Saija Mustaniemi ja taiteilija-muotoilija Päivi Raivio.

Horrostelusta hyvään henkeen. Omintakeisesti, paikallisia erityispiirteitä esiin nostaen.

–Tarinan täytyy olla tosi, mutta todenkin voi kertoa monella tavalla, totesi yhteisötaiteilija, projektitutkija Saija Mustaniemi Huittisissa. Hän on yksi kivijalkakauppakulttuuria notkistavan Kortteerihankkeen aktiiveista.

Ideointiaamupäivässä Wanhassa pappilassa huittislaiset yhdessä Kankaanpään taidekoulussa opiskelevien tai opiskelleiden kanssa ideoivat elävämpää Huittisten keskustaa. Mustaniemen, Kuusimäen ja taiteilija-muotoilija Päivi Raivion johdolla mietittiin asiakasvirtoja, tarinallisuutta ja tapahtumallisuutta.

Muillakin hankkeen paikkakunnilla esiin noussut asia siitä, miten ihmiset saisi nousemaan autosta ja liikkumaan ydinkeskustassa kävellen, todettiin haasteeksi täälläkin.

Ja kun ollaan Huittisissa, paikassa, josta sanotaan, että ”ohi kyllä olen useasti ajanut”, pitäisi miettiä myös sitä miten saisi väen valtatieltä keskustaan.

Iskulause ainakin keksittiin jo: ”Ihan hullua ajaa suoraan, kun voi kiertää.”

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.