Robotti tekee vaikka viillot patonkiin

15.05.2019 - 05:33 Satu Ojala
HLS-Robo -hanke on juuri alkanut ja Robotiikka-akatemian asiantuntija Timo Kerminen (vas.), projektipäällikkö Mikko Lehtonen ja elinkeinojohtaja Riikka Peippo kannustavat hankkeesta kiinnostuneita yrittäjiä ottamaan pian yhteyttä.

Mitä jos avaisit yritykseksi ovet opiskelijaryhmälle, joka ulkopuolisin silmin katselisi yrityksessä työvaiheita, joita voisi ihmisen sijasta tehdä robotti?

–Vaikka robotti korvaa ihmisten työpanosta, sen ei aina tarvitse merkitä työpaikkojen vähentymistä. Kun automatiikkaa hyödynnetään oikein, se lisää yrityksen kasvua ja tarve uusille työntekijöille kasvaa, sanovat Huittisten kaupungin elinkeinojohtaja Riikka Peippo, Satakunnan ammattikorkeakoulun Robotiikka- akatemian asiantuntija Timo Kerminen ja projektipäällikkö Mikko Lehtonen.

Huittisissa, Loimaalla ja Sastamalassa on käynnistetty HLS-Robo -hanke, jonka tavoitteena on kehittää kolmen kaupungin teknologiayritysten osaamista ja kilpailukykyä.
Hankkeeseen on saatu rahoitusta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Kaksivuotisen hankkeen budjetti on 169 000 euroa ja sen tavoitteena on luoda pysyvä 20 yrityksen teollisuusverkosto Huittisten, Loimaan ja Sastamalan alueelle.

–Robotiikka ja automaatio, konenäkö sekä energiatehokkuus ovat hankkeen isoja teemoja, sanovat hankkeen vetäjät.

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.