Liikuntahallille lisämääräraha äänestyksen jälkeen

15.05.2017 - 21:21 Satu Ojala
Kaupunki kukitti kaikki valtuustotyön nyt jättäneet valtuutetut. Kiitospuheen piti kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jukka Tuori.

Huittisten liikuntahallin rakennustyöt alkavat kesäkuussa. Kaupunginvaltuusto äänesti lisämäärärahasta ja kaupunginhallituksen esitys voitti äänin 26-7. Valtuutettu Mikko Kaunisto (vas) esitti, että lisämäärärahaa ei myönnetä, vaan hanke viedään uudelleen valmisteltavaksi.
Kaunistoin mukaan Huittisiin olisi saatu huomattavasti edullisempi liikuntahalli eikä lähes puolen miljoonan lisämäärärahalle olisi ollut tarvetta, jos rakenteita olisi mieititty toisin. Teräsrunkoisena halli tulee Kauniston mukaan huomattavasti kalliimmaksi. Lisämäärärahaan oli tarvetta, kun hallin rungon teräsmäärän oli ulkopuolinen kustannuslaskija arvioinut merkittävästi alakanttiin.

-Ja jos olisi tyydytty kantti kertaa kantti-malliseen ratkaisuun, se olisi saatu huomattavasti edullisemmin, sanoi Kaunisto. Hänen kannallaan olivat vasemmistoliiton Pekka Kankaanpää, Jukka Kivimäki ja Sisko Sarjomaa sekä perussuomalaisten Simo ja Ilkka Riuttamäki sekä varavaltuutettu Jukka E. Kivimäki.

Valtuusto aloitti kokouksensa hiljaisella hetkellä kunnioittaen edesmenneen presidentin Mauno Koiviston muistoa.

KOMMENTIT
17. toukokuu 2017 - 16:18Lentopalloilija
Jos hallin käyttöikä on 30-50 vuotta niin miksi tätä ei huomioitu suunnitteluvaiheessa. Nimittäin jo 10 vuoden kuluttua huomataan että uusi halli on liian pieni ja sijainti huono. Tien toisella puolen olisi ollut tyhjää peltoa silmän kantamattomiin, paljon laajennusvaraa ja samalla olisi saatu kunnon parkkitilat.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.