Enää ovat vain muistot jäljellä

15.03.2019 - 05:28 Satu Ojala
Painiurheilu oli Lujassa aktiivista 1970-luvulla. Kirkkain tähti oli Pertti Savolainen.

Lokakuun kymmenentenä päivänä 1970 käyttöön vihitty urheilutalo Huhkolinna on siirtynyt muistojen joukkoon. Rakennus on jo lähes kokonaan purettu. Viereen noussut Tahto Areena vihittiin käyttöön 10. helmikuuta 2019. Huhkolinnan paikalle valmistuu parkkipaikka juhannukseen mennessä.

–Vaikea kuvitella, missä tilanteessa huittislainen urheiluelämä olisi ollut tai olisi nyt, jos Huhkolinnaa ei olisi rakennettu, sanoo huittislainen entinen yleisurheilija ja nykyinen valmentaja Kari-Pekka Lax.

Huhkolinna valmistui Laxin uraan nähden sopivaan aikaan. Lax voitti kymmenottelun Suomen mestaruuden vuonna 1981.

–Huhkolinna oli valmistuttuaan todella komea halli, jossa me yleisurheilijat harjoittelimme ahkerasti. Huhkolinnassa pääsimme tekemään lajiharjoituksia talvellakin. Aiemmin hölkkäsimme lumessa ja teimme polvennostoharjoituksia lumihangessa. (..)

Lauttakylän Pyrylle Huhkolinnan merkitys oli ehkä vielä suurempi kuin Lujalle.

–Meillä ei ollut aiemmin muuta paikkaa harjoitella kuin Lauttakylän koulun sali. Yhteiskoululta ei meille harjoitusvuoroja herunut, kertoo yleisurheilijoita Pyryssä 1970-luvulla valmentanut Jukka Kivimäki.

–Me teimme Pyryssä rauhanomaisen vallankaappauksen ja miehitimme Ketosen Hannun ja Heikin kanssa seuran puheenjohtajan, sihteerin ja rahastonhoitajan paikat. Meillä oli intoa viedä toimintaa eteenpäin.

Kivimäen mukaan Huhkolinnan valmistuttua moni palanen loksahti kohdalleen.

–Viereen rakentui iso asuntoalue, jonne muutti urheilevia perheitä, joissa oli kaiken lisäksi paljon lapsia. Pyryn toiminta kasvoi siten luonnostaan eikä urheilevista nuorista ollut pulaa. Meillä oli nyt loistavat puitteet harjoitteluun, kun saimme Huhkolinnan käyttöömme kahtena iltana viikossa ja salivuoroja oli myös viikonloppuina.

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.