Kourajoen kunnostus viimeistelyä vaille valmis

15.03.2018 - 05:07 Marja-Liisa Hakanen
Kourajoen kunnostusta juhlistettiin kakkukahvilla Palojoen koululla. Tilaisuuteen osallistuivat muun muassa Kalle Peltola (edessä), Jarmo Yli-Äyhö ja Lauri Peltola. (14.3.-Lauttakylä-lehden printtiversion kuvatekstissä on väärä nimilista.)

Kourajoen kunnostusprojekti Kukonharjan ja Loimijoen välillä alkaa olla valmis. Jäljellä on enää viimeistelytöitä, joihin tartutaan keväällä. Kunnostuksen ansiosta Kourajoki on pitkästä aikaa ensi kesänä oikea joki, jossa voi vaikka uida, sillä Kukonharjan lahteen tehtiin kunnon uimapaikka.
–Työt sujuivat paremmin kuin hyvin, vaikka kova pakkanen välillä hiukan hankaloittikin tekemistä, Hirvenpään Tienoot -kyläyhdistyksen puheenjohtaja ja kunnostushankkeen puuhamies Jouko Lindstedt totesi talkoolaisille, kyläläisille ja maanomistajille järjestetyssä kahvitilaisuudessa.

Samaa mieltä on vesitalousasiantuntija Ari Sallmén Varsinais-Suomen ely-keskuksesta.
–Meidän tehtävämme on jokien ja niiden vesistöjen ekologisen tilan palauttaminen. Ely rahoittaa osan tällaisista hankkeista, mutta lisäksi tarvitaan myös muuta rahoitusta ja talkoita. Rahoitusta on saatavissa, kun vain sopivia hakkeita löytyy. Sallmén totesi.

Loimijokeen noin kymmenen kilometriä Huittisten keskustan eteläpuolella laskevan Kourajoen kunnostusta on suunniteltu pitkään, ensimmäisen kerran siitä puhuttiin jo parikymmentä vuotta sitten.

 

 

 

Lue juttu loppuun 14.3.-Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.