Valoteos yhteistyöllä keskelle Kokemäen-jokea

15.02.2019 - 14:48 Sari Mäkelä
Valoteosta ovat tehneet Keikyän korvenkävijät ja Markku Torpo.

Keikyän voimalaitoksen alapuolelle, Kokemäenjoen keskellä olevalle karikolle, pystytetään valoteos. Värillisistä ämpäreistä koottu Ratas-teos valaistaan viikon päästä perjantaina iltakuudelta.
Idea valoteoksesta syntyi kun Turun yliopiston kaksivuotinen Kokemäenjokea kulttuuriympäristönä ja maisema-alueena tutkiva Kokkeli-hanke rantautui Keikyän kyläkokouksiin ja etsi ihmisiä mukaan taideprojektiin.
Paikallisten näkemys omasta ympäristöstä synnytti ensin valoteoksen muodon ja sitten rohkean ajatuksen sijoittaa teos keskelle jokea. Valoteoksen merkitys on erityisesti siinä, että se alleviivaa upeaa maisemaa ja herättää huomaamaan joen merkityksiä sekä menneisyydestä että nykyisyydessä.
Valoteoksessa ovat Kokkeli-hankkeen lisäksi mukana Keikyän Korvenkävijät yhdessä Markku Torpon ja Keikyän Perikunta ry:n talkoolaisten kanssa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.