Leijonankidan taika katkesi viimeisessä mestaruusliigaottelussa

15.02.2019 - 22:30 Toimitus

Salon Viesti katkaisi koko kauden kestäneen taian Huittisten ammatti- ja yrittäjäopistolla ottamalla kolme pistettä LP-Vampulalta ”vanhan salin ” välipelissä perjantai-iltana.
Ensimmäisen erän alkupuolisko oli ehkä kauden kovatasoisinta naislentopalloa, mitä tällä kaudella on nähty. Se lopulta palkittiin kotijoukkueen erävoitolla. Yhden erän voittamisesta ei pistesaldo kohene ja kun salolaisvieraat kaapivat voitot kolmesta seuraavasta erästä, niin kolme pistettä kirjattiin Viestille erin  1–3.
Neljännessä erässä kotijoukkueella oli vielä mahdollisuudet tulla mukaan voittokamppailuun, kun Eliisa Peit kahdella peräkkäisellä torjuntapisteellä avusti Vampulan jo 23-21 johtoon. Peit kuitenkin epäonnistui ”varman pisteen” vastapallon lyönnissä ja toivottu eräpallo vaihtui Viestin kavennukseen ja syöttövuoroon. Enempää salolaiset eivät apua tarvinneet, vaan veivät erän ja samalla ottelun 1–3 (25–20, 19–25, 18–25, 23–25).
–Hyvätasoista lentopalloa ja me olimme onneksemme piirun verran kovempia ja saatiin pisteet. Pelaaminen on kivaa, enkä osaa vielä sanoa miten pitkään vielä jatkan. Katsotaan. Joukkueemme on mennyt paljon eteenpäin koko ajan. Hommia on vielä edessä ennen ratkaisuotteluita, sanoi Viestin palkittu libero Hillaelina Hämäläinen.
–Harmittaa kun ottelu alkoi todella hyvin ja sitten jossain kohtaan se meni jälleen sekaisin. Oma vastaanotto pitää saada varmemmaksi. Pelaaminen on aina kivaa ja tykkään etenkin puolustamisesta. LP-Vampulalla on tosi hyvä joukkue ja olemme päättäneet antaa kaikkemme ja pyritään voittamaan kovatkin joukkueet jatkossa, sanoi kotijoukkueen libero Emilia Sipilä.
Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen piti ottelua hyvänä.
–Pelasimme pääasiassa hyvällä tasolla. Ensimmäisessä erässäkin tappiosta huolimatta oltiin saldossa +11. En muista ollaanko moista saatu ennen tappioerässä. Tämmöiseen peliin meidän pitää pystyä jatkossakin ja saada paras iskukyky pudotuspeleihin. Viestillä on kovan luokan porukka koossa ja jokaiselle pelipaikalle löytyy tasoa. Kenelläkään ei ole sellaista vammaa, mikä haittaisi pelaamista. Yleispelaajia kierrätämme ja sama tilanne on myös passareilla, sanoi Lemminkäinen.
–Viesti on parempi joukkue tällä hetkellä ja ansaitsi voiton. Monia syitä löytyy siihen, että Viesti vei pisteet. Me olemme viimeisissä peleissämme hävinneet eriä aivan loppumetreillä. On hieman haasteellista saada pidettyä joukkueen vire maksimitasolla koko ottelun.  Me olemme pitäytyneet suunnitelmassamme kehittää nuoria pelaajia, jotka olivat mukana jo kesäharjoituksista lähtien. Nyt siirrymme uuteen halliin ja toivottavasti saamme sieltä kotiedun mukaisen tunnelman. Tilanne on joka tapauksessa paljon aiempia vuosia parempi, jolloin jatkopelit on jouduttu järjestämään muilla paikkakunnilla, sanoi LP-Vampulan valmentaja Darko Dobreskov.
Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Hillaelina Hämäläinen Viestistä ja Nayara Ferreira kotijoukkueesta.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.