Omaan unelmaan on useita polkuja

14.12.2018 - 05:18 Mikko Perttunen
Lauttakylän lukion opo Anu Heinonen-Seppälä kertoo kuulleensa Turun opinto-ohjaajilta, että heillä on oppilaille puolen tunnin aikoja. Hän itse varaa yleensä 75 minuuttia, joka ei sekään tahdo aina riittää. Opon juttusilla Anni Mauriala ja Robert Silenko.

Kun opinto-ohjaaja Anu Heinonen- Seppälä sai työhuoneekseen Lauttakylän lukion vanhan karttavaraston, odotti häntä miljoona kärpäsenraatoa, mutta ehkä kaupungin paras näköala.

Myös kuvataidetta opettavan Heinonen-Seppälän työhuoneen seinät ovat nyt täynnä taidenäyttelyiden julisteita, mutta yksi suuri Suomen karttakin vielä huonetta koristaa.
−Se on siinä siksi, että oppilaat eivät aina hahmota, missä esimerkiksi joku Joensuu on, Heinonen-Seppälä sanoo.

Lukiovertailuissa aiemminkin erinomaisesti pärjännyt Lauttakylän lukio listattiin jälleen maakunnan kärkilukioiden joukkoon. STT:n tekemässä syksyn vertailussa on huomioitu koko vuoden ylioppilaskokeiden tulokset, joita verrataan opiskelijoiden lähtötasoon.

Heinonen-Seppälä ymmärtää, että vertailut kiinnostavat ihmisiä, mutta muistuttaa, että niitä voi tehdä ja lukea monella tapaa. Vaikka peruskoulun päättöarvioinneissnoudatetaan valtakunnallisia perusteita, syntyy väistämättä paikallisia eroja. Huittisissa yläasteen päättöarvosanat ovat kuitenkin hänen mielestään aika lailla realistisia.

−Totta kai on kiva, että pärjätään. Se kertoo, että meillä tehdään tiettyjä asioita hyvin. Opetus on laadukasta ja oppilaat motivoituneita. Se yksittäinen tyyppi on meille kuitenkin paljon tärkeämpi kuin joku lukiovertailu.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Lue aihetta sivuava pääkirjoitus täältä.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.