Huittisten liikuntahalli on jo hahmollaan

14.12.2017 - 05:41 Mikko Perttunen
Lattia päästäämn kohta tekemään, katto on ollut valmiina nyt muutaman viikon.

Huittisten uuden liikuntahallin rakentaminen sujuu aikataulussa. Marraskuun loppupuolella saatiin jo katto pään päälle. Se tehtiin elementeistä ja saatiin siksi nopeasti valmiiksi.
–Se oli hyvä ratkaisu. Ei mennyt kuin muutama päivä ja saatiin tehdä vielä poutasäällä. Mitään isoja yllätyksiä ei ole missään vaiheessa tullut vastaan. Isoin haaste tulee jatkossa olemaan lattian kuivuminen pinnoittamiskuntoon, rakennuspäällikkö Ari Jyräkoski kertoo.

Sisätiloihin saadaan nyt pikkuhiljaa lämpöä, ja sen jälkeen lattian valaminen voidaan aloittaa.

Iso työ oli myös hallin alla kulkevan kaukolämpöputken ja samassa kohdassa kulkevan muun kunnallistekniikan, kuten vesijohtojen, siirtämisessä työmaan tieltä. Siirrettyä tekniikkaa käyttivät muun muassa Kaariranta, Lauttakylän koulu ja Huhkolinna.
Sekä edellä mainittu siirto että Huhkolinnan tuleva purku kuuluvat samaan halliurakkaan.

Liikuntahallin on tarkoitus olla valmis toukokuun loppuun mennessä. Tämän jälkeen alkaa rakennuksen koekäyttö, mikä tarkoittaa sitä, että se jätetään niin sanotusti ”käymään”. Kesä-heinäkuun ajan testataan ja seurataan teknisiä järjestelmiä, kuten ilmanvaihtoa. Samalla rakennus saadaan tuuletettua hyvin rakentamisen jäljiltä. Varsinaisesti halli on käyttövalmis elokuussa.

Huhkolinna saa lähteä heti, kun se vain on mahdollista. Tällä hetkellä Lauttakylän koulun oppilaat ruokailevat siellä, joten aikaisintaan kesäloman alussa voidaan koko rakennus vetää maan tasalle. Oppilaat siirtyvät syksyllä ainakin aluksi syömään uuden liikuntahallin tiloihin.
–Purku alkaa koulun käytön mukaan, joiltain osin varmasti jo toukokuussa.

 

 

 

Lue 13.12.-Lauttakylä-lehden muut jutut verkossa.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Raitin?

 

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.