Harjureitin suosituimmalle taukopaikalle pystytettiin uusi laavu

14.11.2019 - 05:30 Mauno Kotamäki
Kari Salminen (vas.) siirtämässä laavua paikalleen. Apuna hänellä on lähes 20 vuotta Harjureitin latuja ajanut Juhani Moisio.

Säkylänharjulla ja Virttaankankaalla sijaitseva Harjureitti on kunnostettu tämän vuoden aikana. Työt on jo pääosin tehty ja loput valmistuvat lähiaikoina.

–Kunnostustyöt perustuvat Harjureitin inventointija kehittämissuunnitelmaan, joka tehtiin Leader-hankkeena vuosina 2017–2018. Kunnostustöitä varten olivat Huittisten, Loimaan, Säkylän ja Oripään kunnat varanneet tälle vuodelle määrärahaa yhteensä 40 000 euroa, kertoo Loimaan kaupungin liikuntasihteeri Tarja Lähdemäki.

–Harjureitin suosituimpiin kuuluva taukopaikka on ollut Näköalalaavu. Sen voi päätellä polttopuiden kulutuksesta, sanoo kunnossapidosta lähes 20 vuotta vastannut Juhani Moisio.

Vanhan ja huonokuntoinen laavun tilalle uuden rakensi alastarolainen Karosen saha. Uusi laavu saatiin paikalleen marraskuun alussa. Laavun luovutti Mikko Karonen ja paikoilleen sen asensi vampulalainen Kari Salminen. Näinä päivinä paikalle nousee myös uusi puuvaja/puucee.

Reitin kulku-uraa on heikoimmilta kohdin kunnostettu.

–Sivukaltevuuksia on korjattu ja kivisimmistä kohdista on poistettu kiviä. Haketta levittämällä on kunnostettu reittiä noin parin kilometrin matkalta, kertoo Lähdemäki.

 

 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden numerosta 46 (13.11.2019)
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.