Yön ympäri laneissa - porukalla pelaamisessa on fiilistä

14.10.2019 - 05:24 Pihla Kankaanpää
Lanit keräsivät kymmenittäin pelaajia. Tietokoneidensa ääressä Rasmus Enqvist (edessä) ja Jere Riihinen. Kuva: Pekka Aalto

Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston liikuntasali oli tietokonepelien harrastajien valtakuntaa viikko sitten perjantaina ja lauantaina. Saskyn opettajien ja opiskelijoiden yhteistyössä järjestetyt lanit keräsivät yhteen kymmenittäin nuoria pelaajia. Sasky koulutuskuntayhtymän Huittisten yksikössä, Huittisten ammatti- ja yrittäjäopistossa e-urheilua opiskeleva ja tapahtumaan osallistunut Ville Kilpinen kertoo, että käytännössä laneilla tarkoitetaan kaveriporukalla pelaamista. Tapahtumaan mukaan tarvitsee vain oman koneen.

–Siinä on aina ihan eri fiilis, kun pelataan porukalla.

Kilpisen mukaan laneilla voidaan tarkoittaa isompia kokoontumisia tai vain rentoja kerääntymisiä kaverin luokse.

Hän kertoo itse osallistuneensa muun muassa Tampereella kerran vuodessa ja Helsingissä kaksi kertaa vuodessa järjestettäviin suurempiin lanitapahtumiin, mutta myös kaveriporukalla viikonloppuisin pidettäviin laneihin. Pelaamisen lisäksi Saskyn lanit olivat Kilpiselle mielenkiintoiset siksi, että hän toimi myös järjestäjäosapuolena.

–Vaikka on tullut tapahtumissa käytyä, nämä olivat ensimmäiset, joiden järjestämisessä olin mukana. Alun pienistä ongelmista huolimatta kaikki on sujunut kuitenkin hyvin.

 

 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden numerosta 42 (16.10.2019)
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.