Oivasen veljekset samaaan joukkueeseen

14.09.2016 - 09:01 Valtteri Arra
Oivasen veljekset pelaavat samassa seurajoukkueessa kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kuva: Juuso Riponiemi

Mikko Oivanen ja lentopallon Mestaruusliigan viime kauden pronssimitalisti Hurrikaani-Loimaa ovat solmineet ensi kauden kattavan sopimuksen. Kun Hurrikaanissa pelaa jo aikaisemmin 2+1-mallisen jatkosopimuksen loimaalaisten kanssa tehnyt Matti Oivanen, on veljekset kymmenen vuoden tauon jälkeen samassa seurajoukkueessa.
Edellisen kerran Oivaset nähtiin samassa seurassa kaudella 2005-2006 Raision Loimussa. Sen jälkeen tiet ovat menneet molemmilla pelaajilla eri suuntiin. Viime kauden Mikko pelasi ensin Iranissa ja sitten Puolassa. Varsinkin Iranissa ei peliaikaa liiemmin herunut yli 200 maaottelun hakkurille.
– Viime kausi oli minulle pettymys. Nyt haluan pelata paljon ja voittaa. Sen takia valitsin Hurrikaanin. Ja myös se oli osasyy, että Matti pelaa Hurrikaanissa, kommentoi puoli tuntia velipoikaansa  nuorempi Mikko. Hurrikaani saa Mikosta kovan täsmäaseen ja seura toivoo, että Mikko on se tärkeä iso palanen, jotta Hurrikaani onnistuu voittamaan seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden.
Kun Mikko edellisen kerran pelasi Suomessa kauden 2013-2014 lopulla, voitti Vammalan Lentopallo pitkälti juuri Mikon ansiosta SM-kultaa.
– Loimaalla on nyt kova nippu kasassa. Halusin joukkueeseen, missä voin voittaa ja saavuttaa jotain. Nyt siihen on kaikki mahdollisuudet, kaksi Suomen mestaruutta urallaan voittanut Mikko sanoo.

Myös Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen myöntää, että Mikon tulon myötä menestyspaineet kasvoivat. Silti, Rantanen ei usko joukkueen sortuvat paineiden alla. – Mikko on juuri sellainen pelaajatyyppi, joka rakastaa haasteita ja haluaa voittaa ja ratkaista isoja pelejä. Saamme Mikosta ison pelaajan rosteriin.
Hurrikaani jatkaa joukkuepelin ja pelitavan hiomista ensi kuussa alkavaa Mestaruusliigaa varten. Ensimmäisen kerran Oivaset nähdään yhdessä torstaina harjoitusottelussa Vantaalla ja sen jälkeen paria päivää myöhemmin lauantaina Uudessakaupungissa, jossa vastaan asettuu Raision Loimu.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.