Saarioinen aloittaa yt-neuvottelut

14.09.2015 - 15:11 Toimitus

Saarioinen Oy ja Artekno-Saarioinen Oy aloittavat yhteistoimintaneuvottelut organisaatiomuutoksista, töiden järjestelyistä, työsopimusmuutoksista sekä henkilöstön vähentämisestä tuotannollisella ja taloudellisella perusteella.
-Tälle vuodelle asetetuista tavoitteista ollaan merkittävästi jäljessä. Kannattavuuden parantamiseksi suunnitellaan noin 8,5 miljoonan euron säästöohjelmaa vuodelle 2016. Säästöohjelma toteutetaan kustannuksia karsimalla ja toimintaa tehostamalla, kertoo toimitusjohtaja Ilkka Mäkelä.

Neuvottelut koskevat kaikkia Saarioinen Oy:n ja Artekno-Saarioinen Oy:n palveluksessa työskenteleviä henkilöitä. Alustava arvio irtisanomisten määrästä on enintään 85 henkilöä, joista työntekijöitä olisi 45 ja toimihenkilöitä, ylempiä toimihenkilöitä ja johtoa 40.Nämä arviot sisältävät myös mahdollisten ulkoistusten myötä toisen työnantajan palvelukseen siirtyvät henkilöt.
Saarioinen Oy suunnittelee koko henkilöstön lomauttamista marraskuun puolivälin ja vapun 2016 välisenä aikana myöhemmin tarkentuvaksi määräajaksi. Konsernin palveluksessa oli viime vuoden lopussa keskimäärin 1340 henkilöä. Heistä Huittisissa työskentelee vajaat 200 henkilöä.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.