Klara Peric´ passariksi LP-Vampulaan

14.07.2019 - 18:00 Satu Ojala
Klara Peric on käynyt Suomessa aiemminkin. Hänen silloinen joukkueensa GEN-I voitti Challenge Cupissa LP-Kangasalan.

LP-Vampula Huittinen on solminut pelaajasopimuksen kroatialaisen passarin Klara Peric´in kanssa. Peric´saapuu Huittisiin elokun alussa.
Peric´on syntynyt on vuonna 1998 ja on 185 senttiä pitkä pelaajatar. Jo 18-vuotiaana hän liittyi maailman kovimpiin liigoihin rankattuun Italian A1 liigaan. Italiassa vietetyllä kaudella 2016-2017 hän oli kakkospassarina  Casalmaggioren joukkuessa.
Ennen Italiaan muuttoaan Peric´pelasi kotimaansa liigaa ja oli siellä hienosti menestyneen Mladost Zagrebin joukkueen passari. Joukkue on menestynyt hienosti myös maansa cup-sarjassa.
Samassa joukkueessa hän pelasi lisäksi Challenge Cupia, joka  päättyi otteluparitappioon ranskalaista Nantesia vastaan.

Italian jälkeen tämä lahjakkaimpien passarien joukkoon arvioitu pelaaja siirtyi Espanjaan, CV Barcelona-seuraan. Espanjan lämmössä vietetty kausi päättyi loukkaantumiseen. Viime kaudella hän edusti slovenialaista GEN-I Volleyta. Vuoden 2018 Challenge Cupissa hän pelasi slovenialaisjoukkueensa passarina myös Suomessa, kun he marraskuussa pelatussa toisessa osaottelussaan peittosivat kauden alkupuolella SM-liigaa dominoineen LP Kangasalan puhtaasti 3-0,
ensimmäisen Sloveniassa pelatun ottelun tavoin. Joukkue eteni voitokkaasti Cupissa välieriin asti.

Seurajoukkueiden lisäksi Peric on edustanut maataan Kroatian maajoukkueen passarina eri ikäluokissa. Lähes kolmen metrin ulottuvuuden mittauttanut kroatialasnainen on hyvin suosittu pelaaja, jota todistaa muun muassa. se, että hänen instagram- sivuillaan on yli 48 000 seuraajaa.

- Passarin on oltava joukkueen parhaita, ellei jopa paras pelaaja. Haimme sille pelipaikalle sellaista pelaajaa, joka pystyy tukemaan joukkuetta ja etenkin sen hyökkääjiä parhaalla mahdollisella tavalla, tietysti myös pelaajabudjetin resurssit huomioiden. Toivottavasti olemme onnistuneet löytämään hinta/laatusuhteeltaan parhaan mahdollisen passarin, toteaa joukkueen manageri Timo Talvitie.
- Klara on tilastojenkin valossa katsottuna varsin varteenotettava pelaaja, toteaa LP-Vampulan tilastoja seuran koko historian kirjannut Santeri Mäkelä.

Valintaprosessia hoitivat pääosin lajijohtaja Hanna Arve-Talvitie yhdessä päävalmentaja Darko Dobreskovin kanssa. Dobreskov saapuu Huittisiin elokuun alkupäivinä Huittisiin, kuten myös Klara Peric´.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.