Meijerikahakka-ilta Huittisissa menestys

14.07.2017 - 15:07 Minna Karru
13.7.1917 Huittisten meijerin aukiolla kahakoitiin, eilen asiaa muisteltiin samalla paikalla. Huittisten kotiseutuyhdistyksen järjestämä tilaisuus houkutti paikalle noin 350 henkeä.

Huittisten kotiseutuyhdistyksen ja kaupungin kulttuuripalveluiden järjestämä Huittisten meijerikahakasta 100 vuotta -tilaisuus oli menestys. Vanhan meijerin aukiolle kertyi torstai-iltana vä-keä kaikkiaan noin 350 henkeä.

Illan tähti oli historioitsija Teemu Keskisarja. Hän pohdiskeli Suomen itsenäisyy-den alkuvaiheita yleisellä tasolla.
–Sisällissotaa edeltävänä vuonna asiat etenivät nopeasti. Vielä keväällä 1917 kukaan ei osannut ennustaa tulevaa. Mutta itsenäisyyspäivän aikoihin ei enää ollut mitään tehtävissä. Oli tahoja, joille sodasta tuli itsetarkoitus.

Kotiseutuaktiivi Ilkka Vuorisalon juontaman tilaisuuden paneelissa ajatuksia vaihtoivat valtiotieteiden tohtori Kari Kaunismaa, palstatilallinen Taavi Siuko sekä historianharrastaja, amerikansuomalainen Dave Heikkilä ja sotakamreeri Ilpo Nurmi.

 

Lue lisää ensi viikon Lauttakylä-lehdestä.

 

 

 

Päivitetty 17.7. lisäämällä toinen järjestäjä ja Siukon titteli.

KOMMENTIT
15. heinäkuu 2017 - 10:23Keikyäläinen
Mukava tilaisuus. Teemulle olisi voinut antaa enemän aikaa, on hauska ja tietävä kaveri. Paikallisten pappojen piti päästä vähän liikaa pätemään. Kiitos !
15. heinäkuu 2017 - 21:20HKSY pj
Kiitos kiitoksista. Paneelikeskustelu ja Teemu Keskisarjan esitelmän pituus olivat Teemun omia toivomuksia. Onneksi saatiin paneeliin hyviä keskustelijoita, jotta toive toteutui.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.