Huhkolinnan purkaminen siirtyy

14.06.2018 - 05:25 Satu Ojala
Liikuntahallin betonilaatta on valettu joulukuussa kahdessa osassa. Lattian kuivuminen on ollut yllättävän hidasta.

Huittisten uuden liikuntahallin oli määrä olla valmis toukokuun loppuun mennessä. Pääurakoitsijana toimiva Konepaja Survonen on vaatinut kaupungilta urakka-ajan pidentämistä siihen asti, kunnes hallin betonilattia on tarpeeksi kuiva urheilulattian paikalleen asentamiseksi.

–Hallin joustopuulattiaa ei voida asentaa ennen kuin hallin alapohjan betonilaatta on riittävän kuiva. Edelliset kosteusmittaukset tehtiin kolmisen viikkoa sitten ja silloin oltiin vielä kaukana tavoitearvoista, sanoo kaupungin tekninen johtaja Ulla Ojala.

Sekä kaupunki että urakoitsija ovat kumpikin teettäneet eri asiantuntijoilla arvion lattian kuivumisajasta. Arviot heittävät kuukaudesta puoleen vuoteen.

Lattiaan asennetaan betonin päälle ensin vanerit, sitten Pulastic-joustokerroksia. Joustopuulattian rakentaminen vie Ojalan arvon mukaan aikaa noin neljä viikkoa. Sen jälkeen viimeistelyyn kuluu aikaa viikon verran, kun lattiaan merkitään eri lajien pelikenttien rajat.

Betonilattia on valettu kahdessa osassa, 18. ja 22. joulukuuta viime vuonna.

 

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.