Huittisten yhdistysohjelma valmistunut

14.06.2017 - 12:16 Minna Karru
Kaupunki tarttui yhdistyskyselyyn vastanneiden toiveeseen ja kutsui yhdistysväen iltakahveille. Jatkossa on tarkoituksena kahvitella ja puhua ajankohtaisista yhdistysaiheista ainakin kahdesti vuodessa.

Yhteistyö yhdistysten kesken, yhteistyö kaupungin kanssa,  yhteistyöverkoston kehittäminen häiriötilanteiden varalle, tilakysymykset, vaikuttaminen, yhdistysten ja koulujen yhteistyön kehittäminen sekä toimet kaupungin vetovoimaisuuden, elinvoimaisuuden ja viihtyisyyden kasvattamiseksi. Ne ovat vastavalmistuneen Huittisten yhdistysohjelman päätoimenpide-ehdotukset. Satakylien kyläasiamies Hanna Ruoholan koostaman Yhdessä parempi Huittinen -nimen saanut yhdistysohjelma esiteltiin kaupungin järjestämässä yhdistysillassa. Yhdistysohjelma on Satakunnassa ensimmäinen laatuaan.

-Yhdistysten osallistumisinnokkuutta ei voi kuin kiitellä. Kyselyjä lähetettiin 153 yhdistykselle ja vastauksia saatiin 83 yhdistykseltä; Ruohola hehkutti.
-Vastauksissa nousivat esiin muun muassa toiveet yhteisistä koulutuksista, oppien jakamisesta yhdistystoimijoiden kesken, yhteisestä tiedotuskanavasta sekä ystävä- ja tukihenkilötoiminnasta

Yhdistysillassa käynnistettiin  virallisesti myös SPR:n Satakunnan piirin Pärjätään yhdessä -hankkeen huittislainen toiminta. Yksi tavoitteista on luoda auttajaverkosto mahdollisia onnettomuus- ja häiriötilanteita varten.
-Epävirallisia kokoontumisia on ollut jo kaksi. Molemmissa oli paikalla parisenkymmentä edustajaa erilaisista yhdistyksistä, kertoo hankevastaava Mia Vettenranta SPR:n Satakunnan piiristä.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.