Hissi helpottaa kerrostaloasujan arkea

14.05.2019 - 05:07 Marja-Liisa Hakanen
–Paljon tulee taas lisää asumismukavuutta kun taloon saadaan hissi, Lauttatalossa asuva Marja-Leena Manderoos tuumii.

–Olen niin iloinen, että saamme tänne hissin, riemuitsee Lauttatalossa, aivan Huittisten ydinkeskustassa asuva Marja-Leena Manderoos.
Hän on haastatteluhetkellä vielä vähän toipilas polven tekonivelleikkauksen jälkeen ja tietää, millaista on kiivetä kauppakassien kanssa portaita kerrostalon kolmanteen kerrokseen.

–Hissi helpottaa arkea huomattavasti. Iäkkäämmät ihmiset ja lapsiperheet eivät välttämättä mielellään muuta hissittömään taloon, vaikka kerrostalossa näin keskustassa on todella mukava asua, Manderoos sanoo.

Hissiprojektia on suunniteltu ja valmisteltu pitkään. Lauttatalon asunto-osakeyhtiön hallitus on muun muassa käynyt ”koeajamassa” noin vuosi sitten Karpinkulmaan tehdyn hissin.
–Se on Huittisten ensimmäinen jälkiasennushissi ja siitä on saatu paljon hyvää palautetta. Lauttataloon tulee kaupungin ensimmäinen läpikuljettava hissi, kertoo hissiprojektista vastaava isännöitsijä Mimosa Kinnari Lännen Kiinteistöympyrästä.
Hän vastasi myös Karpinkulman hissiprojektista.

Lauttatalon hissiremontti alkaa heinäkuussa sähkötöillä ja asbestin purkamisella rappukäytävistä. Asbestin purku sulkee rappukäytävät yhdeksi päiväksi,
–Se on nopein ja kustannustehokkain tapa, Kinnari toteaa.

Hissikuilun rakentamiseen päästään elokuun alussa ja ennen joulua pitäisi olla valmista.

 

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehden asumisen ja rakentamisen teemasivuilta
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

KOMMENTIT
29. heinäkuu 2019 - 11:14Hirvonen
Kuten kirjoituksessa sanotaan, hissi helpottaa paljon iäkkäiden ihmisten ja lapsiperheiden arkea. Itsekkään en kahden pienen lapsen äitinä välttämättä mielellään muuttaisi hissittömään taloon. Tällä hetkellä käynnissä on talon hissihuolto, joten puutteen heti huomaa esimerkiksi ajankäytössä.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.