Tasainen tahti Huittisissa

14.04.2019 - 13:43 Satu Ojala
Anu Peltonen käyttää äänioikeuttaan aina varsinaisena vaalipäivänä. Hän kävi äänestämässä puolen päivän aikaan Huittisissa. Äänestyslipun leimasi Eino Leino.

Huittisissa oli ennen puolta päivää äänioikeuttaan käyttänyt kolmella äänestysalueella kaupungintalolla 760 äänioikeutettua. Neljäs on Vampulassa Sallilan koululla.
Vaalihuoneet ovat avoinna iltakahdeksaan asti. Vaalien tulos on ennakkoarvioiden mukaan Satakunnan osalta selvillä jo iltakymmeneen mennessä.

Huittisissa äänesti ennakkoon 2878 äänioikeutettua. Ennakkoäänestysprosentti oli siten 35,6, mikä on reippaasti Satakunnan vaalipiirin keskiarvoa alhaisempi. Laiskemmin äänestettiin vain Kokemäellä, jossa ennakkoäänestysprosentti oli 29,9.
Satakunnan ennakkoäänestysprosentti oli 40,9. Ahkerimmin äänestäjät kävivät ennakkoon uurnilla Kankaanpäässä, jossa yli puolet äänioikeutetuista on jo äänensä antanut. Kankaanpään ennakkoäänestysprosentti oli 50,5.

Lauttakylä-lehti seuraa illalla tuloslaskennan etenemistä ja uutisia on luettavissa verkkosivuilla.   

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.