Pikkupakkanen on vain plussaa

14.02.2019 - 05:08 Mikko Perttunen
Lämpömittari näyttää -15 astetta, mutta kattotyömaalla työ on tehtävä.

Huittisissa Karpintiellä ohikulkija on saattanut jäädä ihmettelemään, kuinka lähes säästä huolimatta työmiehet painavat uutta peltiä Kelan rakennuksen kattoon.

Talvikeleissä ulkona työskentely vaatii Huittisten JP-Rakennuspeltin toimitusjohtaja Juhani Pakkosen mukaan kyllä luonnetta ja pitkäjänteisyyttä. Liukkaalla katolla pitää olla erityisen tarkkaavainen, eikä pitkistä kalsareistakaan liene haittaa.

−Olen huomannut, että 18 pakkasastetta on sellainen raja, että ei kannata enää väkisin yrittää tehdä, ainakaan sydäntalvella, jolloin ei edes aurinko ala missään vaiheessa lämmittää. Silloin eivät koneet oikein käynnisty, ja tulee monenlaista ongelmaa.

Tätä köykäisemmistä pakkasista voi itse asiassa olla jopa hyötyä. Pakkosen mukaan moni asia helpottuu talvella. Kesän tapaan ei tarvitse pelätä hurjia sadekuuroja, ja pakkaslumesta pääsee näppärästi eroon vaikka lehtipuhaltimella.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.