Luja HT varmisti runkosarjan voiton

14.02.2016 - 10:11 Bobby
Luja HT:n Esa Väisänen yrittää ohittaa KK-V:n Joonas Itäjärveä. Kuva Kata Sivunen.

Lauantaina oli runkosarjan viimeinen paikallisottelu Luja HT vastaan KK-V Kokeämäeltä. Luja oli hakemassa voitolla runkosarjan kärkipaikan varmistamista ja KK-V haki lisäpisteitä taisteluun viimeisestä playoff-paikasta. Aiemmat kohtaamiset olivat päättyneet Lujan voittoihin ja Luja alkoi hallita peliä tälläkin kertaa alusta asti.
KK-V kuitenkin puolusti kaikkensa ja salama-alkua Luja ei saanut.
Luja avasi maalitilinsä reilun neljän minuutin jälkeen ylivoimalla. Seuraavaa maalia saatiin odottaa yli puolen erän, kunnes Luja iski 11 minuutin kohdalla uudelleen. Tämän jälkeen mentiin jälleen 6 minuuttia ilman maaleja. Erän lopussa Lujan Niklas Kulmanen teki kaksi maalia ja erä päättyi lukemiin 4-0. Kokemäkeläisten puolustus ei kestänyt koko erää ja hyökkääminen oli selvästi heikompaa kuin Lujalla.
Toisen erän alku oli sekavaa ja kokemäkeläisetkin pääsivät tilanteisiin, mutta tuloksetta. Pikku hiljaa Luja pääsi jälleen rytmiin ja seitsemän minuuttia oli pelattu toista erää, kun Luja meni jo 5-0 johtoon. KK-V:kin onnistui maalinteossa reilu minuutti Lujan maalista, mutta siihen kiri sitten jäikin. Luja ratkaisi ottelun erän toisella puolikkaalla iskemällä kiekon kolmesti KK-V:n verkkoon.
Kolmas erä oli maaliton, vaikka Luja laukoi ahkerammin kuin aiemmissa erissä. Lopussa Luja haki vielä erävoittoon tarvittua yhtä maalia tiukasti, mutta ylivoimakaan ei tuottanut tulosta.
Ottelu päättyi siten lukemiin 8-1 ja Luja varmisti runkosarjan voiton. Lujan valmentaja Ari-Pekka Mäkelä oli tyytyväinen tulokseen ja siihen, että ottelun tempo säilyi kohtuullisena selvästä tuloksesta huolimatta. Ottelussa Lujan parhaana palkittiin toisen kypärätempun peräkkäin viimeistellyt Niklas Kulmanen.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.