Lautakunta haluaa koulun meijerin viereen

13.12.2017 - 12:15 Satu Ojala
Sivistyslautakunta ehdottaa tekniselle lautakunnalle Lauttakylän koulun paikaksi vaihtoehtoa kaksi aivan meijerin vierestä.

Huittisten sivistyslautakunta äänesti eilen Lauttakylän koulun sijainnista. Sivistysjohtaja Eija Mattilan ehdotus jäi vähemmistöön kokouksessa ja äänin 5-4 lautakunta päätti ehdottaa tekniselle lautakunnalle, että uusi koulu rakennetaan vanhan meijerin viereen vastapäätä nykyistä väistökoulua.
Vastaehdotuksen koulun sijainnista teki Mika Stenfors (kok) ja häntä kannatti Timo Juurikko (kok). Äänestyksessä Kivirannan pellolla olevan kakkosvaihtoehdon kannalla olivat myös Jaana Heikkilä (kesk), Maarit Säilä (sd) ja Susanne Varjokumpu (sd). Sivistysjohtajan esitystä kannattivat Tero Hosike (kesk), Sisko Sarjomaa (vas), Jouko Lindstedt (ps) ja Hannu Haapasalo (kesk).

Tekninen lautakunta käsittelee asiaa tammikuun kokouksessa ja vie sen edelleen kaupunginhallituksen ja -valtuuston päätettäväksi.

KOMMENTIT
13. joulukuu 2017 - 14:24Nimimerkki: Jei
Hyvä päätös sivistyslautakunnalta, toivottavasti Tekla ja KH yhtyvät. Seuraava asia olisi sitten organisaation kehittäminen. Yksi johtava rehtori lukiolle, keskustan ala- ja yläkouluille. Apulaisrehtorit yksikön vetäjiksi. Kaikki tulevaisuudessa avautuvat opettajanvirat siten, että opetusvelvollisuutta voi osoittaa mille tahansa kouluista, ja alakouluun lähinnä kaksoiskelpoisia luokanopettajia. Toki opettajien vaihtuvuus on niin vähäistä, että joustavuuden tuominen tällä tavoin vaatisi vuosikymmenien perspektiiviä sivistystoimenjohtajalta ja sivistyslautakunnalta. Mutta niin Huittinen ottaisi koulutuskaupunkina loikan nykypäivään ja valmistautuisi tulevaisuuteen. Suurin hyötyjä olisi tietysti oppilas, seuraavaksi suurin veronmaksaja.
13. joulukuu 2017 - 15:03Nimimerkki: Toivotaan parasta
Äärimmäisen hieno ja järkevä päätös sivistyslautakunnalta! Nyt koulun välittömässä läheisyydessä ovat kaupungin kaikki liikuntapaikat (uimahalli, urheilukenttä, liikuntahalli, jäähalli, tekonurmikenttä, Ympäristöpuiston alue, frisbeegolfrata ja Kännönvuoren ulkoilualue) ja kirjasto, joka on alakoululaisten kovassa käytössä. Lisäksi alue mahdollistaa kaikenlaisen tarpeellisen lisärakentamisen, jos sille ilmenee myöhemmin tarvetta. Toivottavasti kanta säilyy vielä kaupunginvaltuuston käsittelyssäkin.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.