Huittisten pääkirjastoon palautusautomaatti

13.12.2016 - 13:10 Minna Karru
Mikro-Väylä Oy:n huoltopäällikkö Tuomo Vacker koekäytti Huittisten pääkirjas-ton lajittelevaa palautusautomaattia.

Huittisten pääkirjastossa kannustetaan omatoimisuuteen. Maanantaina asennettiin lajitteleva palautusautomaatti nykyisen palautuspöydän tilalle lainaussalin sisäänkäynnin jälkeen,
–Jatkossa on tarkoitus, että asiakkaat palauttavat kaiken aineiston automaatin kautta, toteaa kirjastotoimenjohtaja Marjut Tiisala.
Huittinen on maakunnan kolmas palautusautomaattikirjasto, aiemmin automaatin ovat hankkineet Pori ja Rauma.

–Pääkirjastossa on lainoja ja palautuksia runsaasti. Kirjaston henkilöstömäärä on kuitenkin tuntuvasti alle opetus- ja kulttuuriministeriön suositusten. Palautusautomaatti mahdollistaa, että henkilökunnalta jää pois yksi rutiininomainen työvaihe. Se mahdollistaa ajan ja työpanoksen siirtämistä palvelutiskillä varsinaiselle sisältö- ja tietotyölle. Palautusprosessin automatisointi edistää myös työssä jaksamista, Tiisala totea.
–Poikkeustapauksissa lainat voi palauttaa virkailijoille.

Palauttaminen automaatilla on Tiisalan mukaan nopeaa. Yhden palautuksen käsittely kestää vain muutaman sekunnin.
Kirjastotoimenjohtaja korostaa myös, että automaatin käyttäminen on helppoa. Näyttö ohjaa aina seuraavaan toimenpiteeseen.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.