Kaupunginhallitus äänesti veroprosenteista – Valtuusto päättää maanantaina

13.11.2019 - 05:20 Satu Ojala
Kaupunginvaltuusto päättää veroprosenttien lisäksi maanantaina myös tulevan vuoden budjetista.

Huittisten kaupunginhallitus ei niellyt kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaan esitystä nostaa ensi vuoden tuloveroa 21,25 prosenttiin.

Prosentista äänestettiin ja Jani Kiurun (kok) esitys sai taakseen hallituksen enemmistön. Äänin 5–4 hallitus esittää ensi maanantaina kokoontuvalle kaupunginvaltuustolle, että veroprosentti pidetään ennallaan eli 21,0 prosentissa.

Kiurun esitystä kannattivat Niina Immonen (ps), Aulikki Kuisma (kesk), Seppo Seppälä (vas) ja Tinja Tähtinen (kok). Kaupunginjohtajan esityksen kannalla olivat Aila Hänninen (sd), Joonas Immonen (kesk), Jaana Heikkilä (kesk) ja Anne Kiviranta (kesk).

Kiinteistöveroprosentitkin saivat hallituksen jäsenet äänestämään.

Tinja Tähtinen esitti Aulikki Kuisman kannattamana, että muiden asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti laskettaisiin nykyisestä 2,0 prosentista 1,17 prosenttiin. Muita kiinteistöveroprosentteja Tähtinen kannatti Peltomaan esittäminä. Niina Immonen esitti, että kiinteistöveroprosentit pidetään ennallaan, mutta esitys raukesi kannattamattomana.

Tähtisen esitys sai taakseen Kuisman lisäksi Jani Kiurun. Niina Immonen äänesti tyhjää.

Äänin 5–3 kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se vahvistaisi ensi vuoden yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi 1,07, vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentiksi 0,50, muiden asuinrakennusten kiinteistöveroprosentiksi 2,00, voimalaitosten veroprosentiksi 3,10, rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentiksi 6,00 ja yleishyödyllisen yhteisön kiinteistöveroprosentiksi 0,00.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.