Keikyästä vuoden 2019 Maailmankylä

13.11.2018 - 08:40 Anna Nieminen
Markku Torpo ja Päivi Pelttari kannattelivat Maailman kylät-mattoa, joka luovutettiin Keikyän Perikunnalle merkiksi Keikyän valinnasta Maailmankyläksi.

Yllätysten yössä perjantaina Keikyän kylä sai huomattavan kunnian.

Keikyän Perikunta julkisti, että Keikyä on valittu Maailmankyläksi seuraavan kahden vuoden ajaksi. Se merkitsee kylätapahtumaa, jonka tarkoituksena on yhdistää kylät ympäri maailmaa yhdeksi toimintakokonaisuudeksi.

Osoituksena valinnasta Keikyän Perikunta vastaanotti Yllätysten Yössä Maailmankylät maton, jossa komeilevat logot kylistä, joissa matto on kiertänyt. Keikyään matto saapui Äkäslompolosta.
Perinne on lähtenyt liikkeelle vuonna 2004 ja se on kiertänyt pohjoisessa Suomessa ja Ruotsissa.

–Matto merkitsee sitä, että on velvollisuus toimia valinnan mukaan ja järjestää jotakin toimintaa. Matto on kiertänyt jo monessa kylässä ja jokainen kylä ompelee siihen oman logonsa. Matto tulee myös näytille, jotta kaikki kyläläiset voivat sen nähdä, kertoi Markku Torpo Keikyän Perikunnasta.

 

 

 

Lue lisää Yllätysten yön tapahtumista tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.