Sataopiston kursseille ilmoittautu-minen alkaa ensi viikolla

13.08.2018 - 07:17 Pipsa Vatanen
Sataopiston ohjelma jaettiin Huittisissa joka kotiin viime viikolla.

Tuunaa itsesi Tylypahkaan. Näillä sanoilla Sataopiston syksyn opinto-ohjelmassa houkutellaan uusia opiskelijoita ompelukurssille.
–Uutuutena Huittisissa on myös esimerkiksi kartonkigrafiikkaa, keramiikan kuoppapolttoa, senioreille digikuvausta, lasin sulatusta lapsen kanssa, leirinuotiokitaraa, englanninkielistä lukupiiriä sekä sukellusta kiinan kieleen ja kulttuuriin, rehtori Virpi Havia luettelee.

Uusia kursseja suunnitellaan hyvissä ajoin ja trendejä pyritään haistelemaan etukäteen. Esimerkiksi keppihevostelu ei ollut läheskään näin suosittua vielä muutama vuosi sitten. Nyt Sataopiston kurssilla rakennetaan esteitä keppihevosille.(..)

Lukuvuoden kokonaisopetustuntimäärä on noin 15 000 tuntia. Opiskelijamäärissä ei viime vuosina ole ollut suuria muutoksia. Havia laskee, että vuonna 2017 netto-opiskelijoita oli noin 3 200.
–Netto-opiskelija tarkoittaa sitä, että yksi ihminen voi käydä vaikka viidellä eri kurssilla, mutta hänet lasketaan tilastoihin vain yhteen kertaan.

Kun määriin lasketaan mukaan maksuttomat luennot ja muut tapahtumat, osallistujia oli kolmella paikkakunnalla viime vuonna yli 8 000.

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lehdessä myös juttua Sastamalan opistosta.

Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.